sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Listakatsaus, vko 51


Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
2. (1.) Rihanna – Diamonds
3. (3.) Ke$ha – Die Young
4. (5.) The Lumineers – Ho Hey
5. (4.) Maroon 5 – One More Night
6. (8.) Flo Rida – I Cry
7. (7.) Phillip Phillips – Home
8. (6.) Fun – Some Nights
9. (14.) Justin Bieber feat. Nicki Minaj – Beauty and a Beat
10. (9.) Ne Yo – Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)

Bruno Marsin Locked Out of Heaven kipusi hopeasijalta kärkeen Hot 100 -listalla ja esittäjänsä neljänneksi ykköseksi. Ne kolme aiempaa ovat B.o.B:n kanssa vedetty Nothin’ on You (2010), Just the Way You Are (2010) sekä Grenade (2010). Neljä ykköstä vajaassa kolmessa vuodessa on erinomainen tahti.
The Lumineersin Ho Hey ja Flo Ridan I Cry jatkoivat kipuamistaan top tenissä, jonka ainoa uusi nousija on Justin Bieberin ja Nicki Minajin Beauty and a Beat (14–9). Se on Bieberin viides ja Minajin yhdeksäs top ten -hitti. Naisräppäreistä yhdeksään on kyennyt vain Missy Elliott.
Swedish House Mafian Don’t You Worry Child on ehta pophitti ja nousi jo 21–14. Riittävätkö sen rahkeet top teniin asti? Taylor Swiftin I Knew You Were Trouble peesasi 15:nneksi ja kasvatti eniten radiosoittoaan. Brittitähti Ed Sheeranin The A Team kiipesi myös top 20:n paremmalle puolelle (23–18).
Billboard ottaa nykyisin vanhatkin kappaleet Hot 100 -listalle, jos niiden pisteet riittävät top 50:iin. Niinpä Mariah Careyn jouluklassikko All I Want for Christmas Is You (1994) saavutti listauransa korkeimman sijoituksen palattuaan 29:nneksi. Se ylsi aiemmin 83:nneksi vuonna 2000, kun biisin remiksaus ilmestyi myyntisinglenä, jollaista ei vuonna 1994 julkaistu. All I Want for Christmas Is Yousta tuli Careyn 34. top 40 -hitti.


USA:n albumit, Top 10

1. (2.) Taylor Swift – Red
2. (-) Wiz Khalifa – O.N.I.F.C.
3. (3.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
4. (4.) One Direction – Take Me Home
5. (7.) Michael Bublé – Christmas
6. (-) Ke$ha – Warrior
7. (1.) Alicia Keys – Girl on Fire
8. (9.) Blake Shelton – Cheers, It’s Christmas
9. (5.) Phillip Phillips – The World from the Side of the Moon
10. (-) Florida Georgia Line – Here’s to the Good Times

Alicia Keysin Girl on Fire joutui antautumaan kärjestä seitsemänneksi toisella listaviikollaan. Ykkössijan nappasi uuden albumin julkaisseen Wiz Khalifan nenän edestä Taylor Swiftin Red, joka kasvatti myyntiään noin neljänneksen edellisviikosta. Ykkösviikko on albumin neljäs ja sitä on ostettu jo 2,4 miljoonaa kappaletta.
Khalifalle O.N.I.F.C.:n kakkossija on jo uran toinen hopeatila. Rolling Papers (2011) joutui aikoinaan päästämään edelleen Britney Spearsin Femme Fatalen.
Keshan Warrior jäi Britannian albumilistalla peräti 66:nneksi, mutta jenkkilistalta tuloksena oli sentään kuudes tila. Animal-esikoinen (2010) kuitenkin debytoi heti kärjessä. Cannibal-EP (2010) ei sen sijaan yltänyt top teniin, joten ehkä Warriorin ensimmäisen viikon suoritus on kelvollinen kompromissi.
Cruise-kappaleesta top 20 -hitin Hot 100 -listalla saanut kantribändi Florida Georgia Line debytoi kymmentenä Here’s to the Good Times -esikoisellaan. Uutuksien välissä nousi Blake Sheltonin joulualbumi toistaiseksi parhaalle sijalleen kahdeksanneksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) James Arthur – Impossible
2. (-) will.i.am featuring Britney Spears – Scream and Shout
3. (2.) Bruno Mars – Locked Out of Heaven
4. (1.) Gabrielle Aplin – The Power of Love
5. (3.) Olly Murs featuring Flo Rida – Troublemaker
6. (-) Rihanna featuring Mikky Ekko – Stay
7. (5.) Rihanna – Diamonds
8. (4.) Labrinth featuring Emeli Sandé – Beneath Your Beautiful
9. (9.) Psy – Gangnam Style
10. (6.) One Direction – Little Things

Tämän vuoden joululistan kamppailusta tulee kova, sillä James Arthurin Impossible aloitti kerrassaan loistavasti myyden ensi tiedon mukaan puolisen miljoonaa. Kappale on siis Shontelle-cover, alkuperäinen ylsi yhdeksänneksi toissa syksynä ja palasi nyt ymmärrettävästi 22:nneksi.
Will.i.am ylsi edellisellä omalla singlellään (This Is Love) kärkeen asti ja olisi ns. normaalilla viikolla yltänyt nytkin, mutta Scream and Shout joutui siis katsomaan kaukaa Impossiblen kantapäitä. Erityisen harmillista sen on Britney Spearsin kannalta, sillä hänen viimeisimmästä brittiykkösestään on yli kahdeksan vuotta (Everytime, 2004).
Rihannan uusi single Stay debytoi kuudentena. Sillä vierailee nouseva jenkkiartisti Mikky Ekko, joka saavutti ensimmäisen top ten -menestyksensä. Rihannalla niitä on, ööö, paljon (eli 24).
I Knew You Were Trouble (13–11) kipuaa pian Taylor Swiftin uran kolmanneksi top ten -hitiksi. One Direction julkaisee videoita ja radiosinglejä tuoreelta Take Me Home -albumiltaan kovaa tahtia. Kiss You (43–12) on jo kolmas lohkaisu ja seuraa kolmanneksi yltänyttä Live While We’re Youngia sekä ykkösenä piipahtanutta Little Thingsiä.
Daleyn ja Jessie J:n Remember Me debytoi 24:ntenä ja Emeli Sandén Clown palasi 35:nneksi, joka on biisin korkein sijoitus. Daley saatetaan muistaa Gorillazin pikkuhitistä Doncamatic (#37, 2010).


Britannian albumit Top 10

1. (-) Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
2. (1.) Olly Murs – Right Place Right Time
3. (2.) Michael Bublé – Christmas
4. (7.) Emeli Sandé – Our Version of Events
5. (4.) Rod Stewart – Merry Christmas Baby
6. (3.) One Direction – Take Me Home
7. (6.) Rihanna – Unapologetic
8. (5.) Neil Diamond – The Very Best of
9. (8.) Robbie Williams – Take the Crown
10. (11.) Pink – The Truth About Love

Albumilistalla ollaan jo niin joulutunnelmissa, että isoja uutuuksia on vain yksi, mutta se löytyykin ihan kärjestä. Bruno Marsin toinen albumi Unorthodox Jukebox seurasi siis niin ikään ykköseksi päätyneen Doo-Wops and Hooligansin (2010) jälkiä. Jälkimmäistä on ostettu jo noin 1,5 miljoonaa.
Muuten ei olekaan juuri raportoitavaa. Visiitti X Factor -finaaliin nosti Emeli Sandén Our Version of Eventsin listalla neljänneksi ja myynnin lähemmäs miljoonan melko maagista rajaa.
Kelly Clarksonin kokoelma Greatest Hits: Chapter One nousi ensimmäistä kertaa top 20:iin sijalle 18. Kylie Minoguen The Abbey Road Sessions petrasi yhdeksän pykälää 25:nneksi. Sen korkein sijoitus on kakkonen.
Green Dayn Tre debytoi kahdesta aiemmasta osasta poiketen top tenin ulkopuolella, ja todella kaukana, sijalla 31. Mutta myynti on nyt aivan eri tasolla kuin aiemmin syksyllä. Rod Stewartin Storyteller-kokoelma (#31, 2011) palasi top 40:iin sijalle 36.

Ei kommentteja: