tiistai 4. joulukuuta 2012

Listaklassikko: Frankie Goes to Hollywood – The Power of Love (1984)

The Power of Lovesta tuli joulukuussa 1984 Frankie Goes to Hollywoodin kolmas ja viimeinen brittilistan ykkönen. Se hallitsi viikon ennen kuin Band Aidin Do They Know It’s Christmas otti vallan ja eteni erääksi kaikkien aikojen myydyimmistä singleistä.

Hieman jouluisaa The Power of Lovea voidaan syystä pitää klassikkona ja nyt se on kokenut revivalin, sillä John Lewis -tavaratalot ovat ottaneet brittineito Gabrielle Aplinin version joulumainokseensa. Aplinin tulkinta saattaa nousta ensi sunnuntaina jopa brittilistan ykköseksi ja alkuperäinenkin keikkuu top 75:n alapuoliskossa. Siinä, että sama biisi on käynyt kärjessä kahden eri esittäjän versiona, ei sinänsä ole mitään uutta – ennätys on Unchained Melodyn neljä eri visiittiä paalupaikalle.

The Power of Love on kuitenkin Frankie Goes to Hollywoodinkin toimesta yltänyt brittilistan top teniin peräti kolmesti: vuosina 1984, 1993 ja 2000. Jos kaikki uusintajulkaisut lasketaan erikseen, Frankie Goes to Hollywood saalisti uransa aikana kaikkiaan kahdeksan top ten -merkintää vain viidellä eri kappaleella. USA:n Hot 100 -listalla The Power of Lovea ei ole nähty koskaan.


Ei kommentteja: