keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Listanimi: Jools Holland

Suomenkin televisiokanavilla nähtävä Jools Holland on tehtaillut hittialbumeita brittilistoille jo pitkälti toista vuosikymmentä ja tämä siis soolona – hänhän oli Squeeze-yhtyeen perustajäsen.
Tässä jätetään Squeeze huomiotta ja keskitytään Hollandin Later…With Jools Holland -ohjelman avulla saamiin menestyksiinsä.

Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Jools Holland and His Millionaires julkaistiin vuonna 1981, mutta se ei juuri menestynyt, kuten ei myöskään World of His Own (#71, 1990). Britannian albumilistan top 40:iin hänen sooloilunsa kelpasivat vasta 1996, jolloin Sex and Jazz and Rock & Roll ylsi 38:nneksi.

2000-luku toi muassaan suurempaa menestystä. Kavereita pursunnut Small World Big Band (2001) pääsi peräti kahdeksanneksi ja myi tuplaplatinaa. Jo sitä ennen Holland oli saanut ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) singlelistamerkintänsä soolona Jamiroquain kanssa levytetystä I’m in the Mood for Lovesta (#29, 2001). Small World Big Bandille tehtiin parikin jatko-osaa, jotka merkkauttivat sijat 17 ja 39.

Sitten oli aika mennä studioon Tom Jonesin kanssa. Ytimekkäästi Tom Jones and Jools Hollandiksi nimetty albumi (2004) ylsi peräti viidenneksi ja on yhä Hollandin listasijoituksissa mitaten parhaiten pärjännyt levy. Best of Friends -kokoelma debytoi yhdeksäntenä vuonna 2007. Mainitut kolme levyä ovat Hollandin ainoat top ten -albumit.

Koko 2000-luvun ajan Hollandin nimen perässä on keikkunut His Rhythm and Blues Orchestra -lisäke. Viime aikoina se on päätynyt myös listan esittäjäkrediitteihin. Tuore The Golden Age of Song debytoi juuri 21:ntenä.


1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Squeezehan alkoi muinoin kunnolla menestyä vasta Hollandin lähdettyä, ja suosio tasaantui taas hänen palattuaan takaisin.