maanantai 10. joulukuuta 2012

Synkkiä seuraamuksia

Listaykkönen on aina hieno asia, mutta joskus asiat eivät mene suunnitellusti ja artistin ura lopahtaa siihen. Näitä kymmentä kappaletta yhdistää kaksi asiaa: ne ovat brittilistan ykkössinglen seuraajia ja aivan karmaisevia kaupallisia floppeja.

Yksikään näistä ei yltänyt top 75 -brittilistalle ja hyvin harva edes top sataan. Jokaisen perässä on mainittu sen ykköshitin nimi.

Nizlopi – Girls (2006) – JCB Song
Steve Brookstein – Fighting for Butterflies (2006) – Against All Odds
Frankee – How You Do (2004) – F.U.R.B. (F**k U Right Back)
Yanou – On and On (2003) – Heaven [DJ Sammy & Yanou featuring Do]
Las Ketchup – Kusha Las Payas (2003) – The Ketchup Song (Asereje)
DJ Pied Piper – We R Here (2001) – Do You Really Like It?
Rui da Silva – Feel the Love (2001) – Touch Me
Lenny Kravitz – American Woman (1999) – Fly Away
Steve Miller Band – Wide River (1993) – The Joker
Kid Rock – Roll On (2007) – All Summer Long

Steve Miller Bandin The Jokerhan julkaistiin alun perin jo 1973, mutta siitä tuli iso brittihitti vasta vuonna 1990 Levi’s-mainoksen ansiosta. Se on myös kuuluisa millimetrikamppailustaan Deee-Liten Groove Is in the Heartia vastaan.

Frankeen F.U.R.B. muistetaan "vastauksena" Eamonin F**k It (I Don't Want You Back) -hittiin (#1, 2004). Ei Eamonistakaan megatähteä tullut, mutta sentään hieman menestyneempi.

Yanou vaikuttaa nykyisin Cascadassa, joten Evacuate the Dancefloor palautti miehen tavallaan ykköseksi seitsemän vuotta Heavenin jälkeen. Lenny Kravitzin versiota The Guess Whon American Womanista käytettiin Austin Powers: The Spy Who Shagged Me -leffassa. Se ylsi Hot 100 -listalla ihan kivasti 49:nneksi.

Ei kommentteja: