sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Listakatsaus, vko 6

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Adele – Set Fire to the Rain
2. (8.) Kelly Clarkson – (What Doesn’t Kill You) Stronger
3. (2.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
4. (3.) Flo Rida – Good Feeling
5. (4.) David Guetta featuring Nicki Minaj – Turn Me On
6. (6.) Bruno Mars – It Will Rain
7. (7.) LMFAO – Sexy and I Know It
8. (10.) Jessie J – Domino
9. (5.) Katy Perry – The One That Got Away
10. (11.) Tyga – Rack City

Toista viikkoa Hot 100 -listaa hallitseva Set Fire to the Rain nappasi viime viikolla paalun myyntinsä ansiosta, mutta piti tällä kertaa Kelly Clarksonin Strongerin takanaan nimenomaan radiokannatuksensa turvin. Stronger oli viikon ylivoimaisesti ostetuin biisi.
Clarksonilla on kaksi ykköstä: A Moment Like This (2003) sekä My Life Would Suck Without You (2009). Strongerista saattaa hyvinkin tulla kolmas.
Draken ja Lil Waynen The Motto kipusi tähän asti parhaalle sijalleen 16:nneksi, Gavin DeGraw’n Not Over You pinnisti samoin 18:nneksi ja Gym Class Heroes sai yhden top 20 -hitin lisää Ass Back Homen noustua 24–19. Vierailija Neon Hitch ei ole aiemmin käynyt noin ylhäällä.
Pari Euroopan listoilta tuttua hittiä nousi top 40:iin, Gotyen ja Kimbran Somebody That I Used to Know (50–31) sekä yllättävämmin brittiryhmä The Wantedin Glad You Came (64–40). Molemmat petraavat vauhdikkaasti sekä myynnissä että radiosoitossa.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (-) Tim McGraw – Emotional Traffic
3. (-) Lamb of God – Resolution
4. (-) Various Artists – 2012 Grammy Nominees
5. (-) Ingrid Michaelson – Human Again
6. (2.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 21
7. (-) Kellie Pickler – 100 Proof
8. (-) Seal – Soul 2
9. (4.) Drake – Take Care
10. (-) Kari Jobe – Where I Find You

Albumirankingin kärkipäähän tupsahti kerralla seitsemän uutuutta, mikä nosti top ten -kynnyksen vuodenaikaan nähden normaaliksi, noin 25 tuhannen kieppeille. Adelen 21:lle ei silti kukaan voinut mitään ja ykkösviikko on sen 18:s. 21 myös kasvatti myyntiään edellisviikosta.
Kantritähti Tim McGraw’n radiokannatus on hiipumaan päin, mutta albumisuosio riitti tällä viikolla selkeään kakkospaikkaan. Emotional Traffic on McGraw’n 14. top ten -albumi. Ykkösiä löytyy neljä ja kakkosia nyt jo kuusi. Emotional Trafficin julkaisi miehen ikiaikainen levy-yhtiö Curb Records, jota vastaan McGraw kamppailee nyt oikeussalissa.
Metallibändi Lamb of God saavutti jo kolmannen top ten -albuminsa Resolutionin debytoitua kolmantena. Paras on Wrathin (2009) kakkossija.
Perinteinen Grammy-kokoelma aloitti nelospaikalta. Yhtä perinteisesti niiden paras myyntiviikko on tullut itse tapahtuman aikoihin, joten katsotaan riittääkö vauhti ylemmäs. Nelossija on Grammy-kokoelmille suorastaan vakio, sillä jos 2012 ei enää petraa, siitä tuli jo viides neloseksi yltänyt kooste vuosien 2004, 2005, 2008 sekä 2011 jatkoksi.
Tv-draamojen vakioluikauttelija Ingrid Michaelson ylsi ensimmäistä kertaa top teniin ja sijalle viisi. Everybody (2009) kävi 18:ntena.
Idol-taustainen kantrilaulaja Kellie Pickler saavutti Lamb of Godin tapaan uransa kolmannen top ten -albumin 100 Proofin aloitettua paikalta numero seitsemän, joka on neidon korkein sijoitus.
Sealin Soul 2 julkaistiin Euroopassa jo ennen joulua, mutta USA:ssa vasta nyt. Tuloksena on herran paras sijoitus sitten IV:n (#3, 2003) ja toinen top ten -albumi kaikkiaan. Kärkikympin uutuusvyöryn huipensi kristillinen poppari Kari Jobe ensimmäisellä top 40 -albumillaan Where I Find You.
Amnestya tukeva Bob Dylan -covereita sisältävä neljän cd:n kokoelma Chimes of Freedom debytoi hienosti 11:ntenä. Starbucksit myyvät kahden cd:n versiota, joka ylsi 39:nneksi. Itse Dylanin viimeisin oma korkean profiilin julkaisu The Bootleg Series Vol. 9 (2010) piipahti 12:ntenä.
Lauluryhmä Celtic Woman ei onnistunut saavuttamaan kolmatta top ten -albumiaan vaan Believe jäi 13:nneksi. Skrillexin Bangarang nousi tähän asti korkeimmalle sijalleen 14:nneksi ja italialainen metallibändi Lacuna Coil (15) menetti top 20 -neitsyytensä.
Tony Bennettin taannoinen ykkönen Duets II loikkasi 88–28 ja Gotyen Making Mirrors maltillisemmin 63–45, joka on lätyn korkein noteeraus toistaiseksi.


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) David Guetta featuring Sia – Titanium
2. (-) Alyssa Reid featuring Jump Smokers – Alone Again
3. (7.) Gotye featuring Kimbra – Somebody That I Used to Know
4. (3.) Jessie J – Domino
5. (5.) Flo Rida featuring Sia – Wild Ones
6. (1.) Cover Drive – Twilight
7. (4.) Rizzle Kicks – Mama Do the Hump
8. (8.) Kelly Clarkson – (What Doesn’t Kill You) Stronger
9. (14.) Lana Del Rey – Born to Die
10. (10.) Pitbull featuring Chris Brown – International Love

David Guetta alkaa olla erittäin tuttu näky sinkkulistan ykkösenä – Titanium on hänen neljäs ykkösensä ja kaikilla neljällä on ollut eri vokalisti. Titaniumilla laulaa Sia, joka saavutti ensimmäisen ykkösensä. Guettan Nothing But the Beat -albumikin nousi kivasti tahollaan.
Näin näppituntumalta Guettaa voi pitää brittilistahistorian menestyneimpänä tanssiartistina ja esittäjänä, joka ei ääntele omilla kappaleillaan.
Kanadalaiset keskittyivät tällä viikolla kakkossijoihin. Nuori laulajatar Alyssa Reid on saavuttanut menestystä jo kotimaassaan, jossa Alone Again on myynyt tuplaplatinaa. Tällä viikolla se debytoi brittilistan kakkosena ja oli jopa keskiviikon väliaikatietojen kärjessä. Biisin alkuperäisellä versiolla vierailee toinen kanadalainen P. Reign, brittiversiolla yhdysvaltalaisnelikko Jump Smokers.
Alone Againillä kierrätetään Heartin Alonea (1987), joka ylsi USA:n Hot 100 -listan kärkeen ja brittilistan kolmanneksi.
Drunk (15) on hyvää vauhtia matkalla Ed Sheeranin neljänneksi top ten -sinkuksi triplaplatinaa myyneeltä + -albumilta.
Alempana listalla on melko hiljaista. Madonnan tuore single Give Me All Your Luvin’ ei ole vielä listakelpoinen, koska sen kylkeen voi tilata rouvan tulevan albumin. Toki biisi ei olisi parin päivän myynnillä yltänytkään kovin korkealle. Top 20:n ulkopuolella ainoa top 40 -tulokas on R.I.O. -nimisen artistin tanssihitti Turn This Club Around (60–36). Guettan ja Nicki Minajin Turn Me On palasi 33:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Lana Del Rey – Born to Die
2. (-) Leonard Cohen – Old Ideas
3. (1.) Ed Sheeran – +
4. (3.) Adele – 21
5. (2.) Coldplay – Mylo Xyloto
6. (7.) Jessie J – Who You Are
7. (5.) Rizzle Kicks – Stereo Typical
8. (9.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
9. (16.) David Guetta – Nothing But the Beat
10. (4.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans

Jenkkilaulajatar Lana Del Reyn Born to Die meni odotetusti albumilistan kärkeen vuoden ylivoimaisesti parhain myyntiluvuin (117 000 kpl). Samalla albumin nimiraita punnersi singlelistan yhdeksänneksi, joka on myös Video Gamesin korkein sijoitus.
Del Reytä noin 52 vuotta vanhempi Leonard Cohen debytoi kakkosena paluualbumillaan Old Ideas. Sen hämmästyttävästi sivuaa hänen korkeinta listasijoitustaan, Songs from a Roomin (1969) kakkostilaa. Cohen on käynyt top tenissä nyt kaikkiaan kolmesti, mutta edellisestä visiitistä on huikeat yli neljäkymmentä vuotta. Joskus tauko yksinkertaisesti kannattaa.
Olly Mursin In Case You Didn’t Know on jumittanut 11:ntenä jo neljä viikkoa putkeen. Christina Perri sai jälleen tv-aikaa ja neidon Lovestrong -albumi hyppäsi 37–15. Sen korkein sijoitus on yhdeksäs. Viikon kovin nousija on kuitenkin Ben Howardin viimesyksyinen seiska Every Kingdom (63–34).
The Black Keysin El Camino nousi tähän mennessä parhaalle sijalleen 22:nneksi. Louis Armstrongin The Best of debytoi kolmantenakymmenentenä. Armstrong on käynyt top tenissä vain kahdesti, albumeillaan At the Crescendo (#4, 1956) sekä We Have All the Time in the World (#10, 1994).
Hot Chip -yhteyksistä tuttu kokoonpano 2 Bears ylsi 35:nneksi Be Strong -lätyllään.

Ei kommentteja: