sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Listakatsaus, vko 50

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (2.) LMFAO – Sexy and I Know It
3. (3.) Bruno Mars – It Will Rain
4. (4.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
5. (8.) Flo Rida – Good Feeling
6. (5.) Adele – Someone Like You
7. (6.) David Guetta featuring Usher – Without You
8. (15.) Jay-Z & Kanye West – Ni**as in Paris
9. (9.) Katy Perry – The One That Got Away
10. (7.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts

We Found Loven vauhti kestää vertailun jo kuudetta viikkoa. Radiolistan kärjessä se on nyt kolmatta kierrosta. LMFAO:n Sexy and I Know It on joutunut katsomaan Rihannan perätuhtoa jo viisi viikkoa.
Flo Rida sai neljännen top 5 -hittinsä, ykkösiä on kaksi ja se kolmas on kummallisesti kadonneen Wynter Gordonin kanssa esitetty Eiffel 65:ia kierrättänyt Sugar (#5, 2009).
Jay-Z:n ja Kanye Westin Ni**as in Paris vauhditti digikauppaa Victoria’s Secret -näytöksen avulla. Biisi oli viikon viidenneksi ostetuin ja Hot 100 -listalla siitä tuli heidän suurin kimppahittinsä. Jay-Z:llä on nyt kaikkiaan 18 top ten -käyntiä, Westillä 14.
Gavin DeGraw'n Not Over You nousi jo 23:nneksi. Selena Gomez & The Scenen Love You Like a Love Song on 24. listaviikollaan korkeammalla kuin kertaakaan eli 34:ntenä. Syynä lähinnä tasaisesti kasvanut radiokannatus.
Ensi viikolla hyvän albumilistasijoituksen saava The Black Keys saavutti uransa korkeimman Hot 100 -noteerauksen Lonely Boyn noustua 69:nneksi. Se on bändin toinen Hot 100 -hitti. Indiebändi Grouploven Tongue Tied soi Applen mainoksessa, mikä vauhditti sen uutuudeksi sijalle 78.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Michael Bublé – Christmas
2. (7.) Adele – 21
3. (6.) Justin Bieber – Under the Mistletoe
4. (4.) Drake – Take Care
5. (2.) Nickelback – Here and Now
6. (5.) Mary J. Blige – My Life II: The Journey Continues
7. (3.) Rihanna – Talk That Talk
8. (14.) Andrea Bocelli – Concerto: One Night in Central Park
9. (13.) Various Artists – NOW 40
10. (22.) Lady Antebellum – Own the Night

Kärjen osalta hiljaisella albumilistalla haettiin asemia pitäen silmällä joulusesonkia. Tällä hetkellä ylivoimaiselta myyntitykiltä vaikuttaa Michael Bublén Christmas, jota ostettiin 293 000 kpl eli rutkasti enemmän kuin edellisviikolla. Sen myynti ylitti samalla miljoonan rajan.
Adelen 21 kipusi taas kakkoseksi, vaikka sen myynti ei juuri kasvanut. Justin Bieberin joulualbumi jopa menetti myynnissä, mutta nousi sijoissa kuten myös Andrea Bocellin livealbumi sekä NOW 40 -kokoelma.
Joululevyt tekivät kauppansa erinomaisesti ja top 20:iin tupsahtivat Bocellin My Christmas (#2, 2009) sekä Mannheim Steamrollerin Christmas Symphony (19), jolla musisoivat myös tsekkiläiset filharmoonikot.
Viikon korkein uutuus on r&b-laulaja Trey Songzin hiipien markkinoille ilmestynyt Inevitable -EP sijalla 23. Songzilla on kaksi top 3 -albumia ja uusi kokopitkä Chapter 5 näkee päivänvalon ensi vuonna.
Juuri Suomessa vieraillut Hot Chelle Rae debytoi 48:ntenä Whatever -albumillaan. Yllättävän alhaalla siis ottaen huomioon heidän taannoisen Tonight Tonight -jättihittinsä (#7, 2011).


Britannian singlet, Top 10

1. (2.) Olly Murs – Dance with Me Tonight
2. (1.) X Factor Finalists feat. JLS & One Direction – Wishing on a Star
3. (-) Lloyd featuring André 3000 – Dedication to My Ex (Miss That)
4. (3.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
5. (4.) Flo Rida – Good Feeling
6. (-) T-Pain feat. Wiz Khalifa & Lily Allen – 5 O’Clock
7. (12.) Coldplay – Paradise
8. (5.) Avicii – Levels
9. (8.) Jessie J – Who You Are
10. (7.) Ed Sheeran – Lego House

Britannian sinkkulistan kärjessä oli tällä viikolla erittäin tiukkaa. Olly Mursin Dance with Me Tonight onnistui nappaamaan paalun viimein kolmannella listaviikollaan. Mursilla on nyt täten kolme ykköstä.
Hip hopin uutta nousua ennakoivat Lloydin ja T-Painin hitit. Lloyd ei ollut aiemmin yltänyt veturina top 40:iin, mutta nyt tuhma ja tarttuva Dedication to My Ex (Miss That) debytoi kolmantena. Hänen suurin vierailuhittinsä on Young Money -kollektiivin Bedrock (#9, 2010). André 3000:lle listavisiitti on sooloartistina ylipäätään vasta kolmas: Kelisin Millionaire (2004) ylsi kolmanneksi ja John Legendin Green Light (2008) 35:nneksi.
5 O’Clockin menestystä voi selittää Lily Allen -samplella, joka on napattu Who’d Have Known -kappaleesta. T-Pain ei ollut aiemmin saanut isoja hittejä pääroolissa, mutta vieraili tietenkin Flo Ridan Low’lla (#2, 2008). USA:ssa suureksi menestykseksi kohonnut Chris Brown -yhteistyö Kiss Kiss (2007) jäi jostain syystä brittilistalla 38:nneksi.
Coldplay pystyi tuuppaamaan Paradisen TV-esiintymisten kautta viimein top teniin. Top ten -merkintöjä löytyy nyt tusina. Maroon 5:n ja Christina Aguileran Moves Like Jagger sen sijaan joutui viimein ulos kärkikymmeniköstä (16) 17. listaviikollaan.
Räppäri Sway sai uransa ensimmäisen top 20 -singlen kappaleesta Still Speedin' (19). Top 40:ssä hän on käynyt nyt kahdesti.
Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You keikkuu jo nyt ylempänä kuin viime vuonna kertaakaan. Myös Sladen, Wizzardin, Whamin ja Band Aidin tutut joulurallatukset löytyvät top 40:stä, samoin kuin Justin Bieberin 23:nneksi palannut Mistletoe.
Onneksi ei tarvitse olla joululaulu noustakseen: Beyoncén Love on Top ja Examplen Midnight Run nousivat tahoillaan kuusi sijaa 22:nneksi ja 30:nneksi.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures
2. (2.) Michael Bublé – Christmas
3. (-) Rebecca Ferguson – Heaven
4. (1.) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
5. (3.) Rihanna – Talk That Talk
6. (5.) Adele – 21
7. (7.) Ed Sheeran – +
8. (8.) Coldplay – Mylo Xyloto
9. (4.) One Direction – Up All Night
10. (10.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -albumi ponkaisi suoraan brittilistan ykköseksi. Salaam Remin ylijäämämateriaalista koostama albumi on Winehousen kolmas ja toinen ykkönen. Ensimmäinen eli Back to Black menetti juuri 2000-luvun ostetuimman julkaisun tittelin Adelen 21:lle. Uudelta levyltä lohkaistu Our Day Will Come -tulkinta debytoi singlelistan 29:ntenä. Lioness on myös Winehousen levymerkin nimi.
X Factorin viimevuotisen kakkosen Rebecca Fergusonin Heaven avasi komeasti kolmossijalla supersuositun Michael Bublén Christmasin perässä.
Muita uutuuksia ei kärkipäähän mahtunutkaan, joten nostetaan esiin pari sinnittelijää. Noel Gallagherin sooloalbumi (14) on mennyt kaupaksi yli odotusten ja on yhä tukevasti top 20:ssä ohittaen muun muassa myöhemmin ilmestyneet Florence & The Machinen sekä Snow Patrolin albumit.
Alfie Boen Alfie nautti TV-huomiota ja nousi 15:nneksi. Alempana kipusivat Beyoncén taannoinen ykkönen 4 (49–26) sekä Justin Bieberin Under the Mistletoe (54–28). Jälkimmäinen on yltänyt parhaimmillaan 13:nneksi.
The Black Keysin El Camino debytoi 29:ntenä, mikä on ihan kivasti ottaen huomioon sesongin sekä bändin melko matalan profiilin Euroopassa. Top 40 -sijoitus on heille kolmas. Muista rockimmista uutuuksista Kornin ja Nightwishin levyt jäivät kauas top 40:n ulkopuolelle sijoille 68 ja 69.
Rod Stewartin Storyteller: The Complete Anthology -paketti nousi kolmannella listaviikollaan ensimmäistä kertaa top 40:iin sijalle 35.

Ei kommentteja: