sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Listakatsaus, vko 49

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (2.) LMFAO – Sexy and I Know It
3. (5.) Bruno Mars – It Will Rain
4. (6.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
5. (3.) Adele – Someone Like You
6. (4.) David Guetta featuring Usher – Without You
7. (8.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
8. (7.) Flo Rida – Good Feeling
9. (10.) Katy Perry – The One That Got Away
10. (16.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem

Top tenin paikat menivät vaihtoon Hot 100 -listalla, mutta yhtään uutta biisiä ei saatu mukaan. We Found Love saavutti viidennen ykkösviikkonsa.
Bruno Marsilla tuntuu olevan jatkuva residenssi top tenissä, mutta itse asiassa hän ei ole piipahtanut kärkikolmikossa sitten viime kevään, jolloin Grenade vietti kuukauden ykkösenäkin.
American Music Awards -kemut auttoivat LMFAO:n Sexy and I Know Itin lähemmäs We Found Lovea ja Party Rock Anthemin takaisin top teniin 36. listaviikollaan. Se on vuoden toiseksi ostetuin kappale Adelen Rolling in the Deepin jälkeen.
Nicki Minaj sai kolme biisiä top 20:n häntäpäähän, ja niistä Dance (A$$) (18) sekä Fly (19) rekisteröivät korkeimmat noteerauksensa.
Mick Jagger pääsi nauttimaan kärkipaikastakin Maroon 5:n hitin nimessä, mutta nyt hänelle siunaantui uran kolmas top 40 -hitti esittäjänä, kun will.i.amin liidaama karmaisevasti nimetty T.H.E. (The Hardest Ever) debytoi 36:ntenä. Jaggerin ainoa top ten -hitti on David Bowien kanssa vedetty Dancing in the Street (#7, 1985). T.H.E.:llä kaverina on myös Jennifer Lopez, jonka ansiosta biisi taisi ylipäätään päästä noin ylös.
Gavin DeGraw'n Not Over You on hiipinyt vaivihkaa jo 26:nneksi. On hyvä nostaa esiin myös viikkotolkulla listan häntäpäässä, parhaimmillaan 82:ntenä, majaillut Awolnationin Sail, jota on ostettu jo reilusti yli 500 000 kpl.


USA:n albumit, Top 10

1. (2.) Michael Bublé – Christmas
2. (-) Nickelback – Here and Now
3. (-) Rihanna – Talk That Talk
4. (1.) Drake – Take Care
5. (-) Mary J. Blige – My Life II: The Journey Continues
6. (5.) Justin Bieber – Under the Mistletoe
7. (3.) Adele – 21
8. (-) Daughtry – Break the Spell
9. (13.) Scotty McCreery – Clear as Day
10. (9.) Coldplay – Mylo Xyloto

Kanadan supertähdet kävivät tiukan taistelun, sillä Michael Bublén Christmasin ja Nickelbackin Here and Now’n ero oli vain noin 500 kpl, pienin sitten syksyn 2007, jolloin Bruce Springsteenin Magic löi Kid Rockin Rock N Roll Jesus -albumin.
Bublélle ykkönen on uran kolmas Call Me Irresponsiblen (2007) sekä Crazy Loven (2008) jatkoksi. Nickelbackillä on yksi ykkönen, All the Right Reasons (2005), ja nyt jo kolme kakkosta.
Rihannan paalusarake on yhä tyhjä, mutta se ei johdu huonosta albumimenestyksestä vaan julkaisujen ajoittumisesta kiireiseen myyntiaikaan. Loud debytoi niin ikään kolmantena viime vuonna. Neidon paras on Good Girl Gone Badin (2007) kakkostila.
Edellisessä postauksessa käsitellyn Mary J. Bligen My Life II: The Journey Continues on nimensä mukaisesti jatko-osa My Lifelle (#7, 1995). Blige on tottunut ykkössijoihin, sillä niitä on kertynyt neljä, joista kolme putkeen vuosina 2003–2007. Top ten -albumeita on jo 11. Britanniassa My Life II jäi niukasti ulos koko top 75 -listalta.
Adelen 21 putosi 40. listaviikollaan ensimmäistä kertaa pois top viidestä, mutta lähestyy viiden miljoonan myydyn albumin maagista rajaa. Sen taakse kahdeksanneksi jäi Daughtryn kolmas albumi Break the Spell. Kaksi aiempaa ylsivät kärkeen, joten taika taitaa olla mennyttä.
Scotty McCreeryn Clear as Day palasi top teniin myyden enemmän kuin jenkkien suosikin Taylor Swiftin livealbumi (11) ja TV-ryhmä Big Time Rushin toinen levy (12). Heidän esikoisensa ylsi kolmanneksi.
Alempana nähdään huimia loikkia. LMFAO:n hittiputki avittaa nyt Sorry for Party Rocking -albumiakin, joka sai vasta toisen viikkonsa top 20:ssa. Sen paras sijoitus on 12:s. Lady Gagan Born This Way viisinkertaisti myyntinsä ja loikkasi 72–21.
Bob Seger & the Silver Bullet Bandin Ultimate Hits aloitti sijalta 19. Kokoonpanon Greatest Hits (1994) on reilun yhdeksän miljoonan saldollaan eräs Soundscan-ajan (1991-) myydyimmistä kokoelmista.
Cirque de Soleilin Michael Jackson -esityksen musiikki Immortal debytoi 24:ntenä ja Eminemin suojiinsa ottaman Yelawolfin Radioactive 27:ntenä. Hieman heikommin meni Kate Bushilla, jonka 50 Words for Snow jäi 83:nneksi. Hänen uransa paraskin on tosin The Red Shoesin (1993) 28. tila.


Britannian singlet, Top 10


1. (-) X Factor Finalists feat. JLS & One Direction – Wishing on a Star
2. (2.) Olly Murs – Dance with Me Tonight
3. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
4. (3.) Flo Rida – Good Feeling
5. (4.) Avicii – Levels
6. (5.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake
7. (7.) Ed Sheeran – Lego House
8. (37.) Jessie J – Who You Are
9. (6.) Kelly Rowland featuring The WAVs – Down for Whatever
10. (8.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger

Omilla sinkuillaan Rihannan We Found Loven taakse jääneet JLS ja One Direction saivat lohdutukseksi kärkipaikan vierailemalla X Factor -finalistien Wishing on a Star -kuorosuorituksella. Rose Roycen alkuperäisesitys ylsi kolmanneksi vuonna 1978. R&b-ryhmän suurin hitti on Madonnankin versioima Love Don’t Live Here Anymore, joka nousi kakkoseksi hieman myöhemmin.
Jessie J:n Who You Are nautti vahvasta TV-näkyvyydestä ja nousi 37–8. Neidolla on nyt neljä top ten -hittiä.
Muita uusia parhaita: Bruno Marsin leffahitti It Will Rain kipusi pykälän 14:nneksi ja yllättävän sitkeäksi kärkipään vieraaksi osoittautuneen Jason Derülon Fight for You 43–15. Derülolla on viisi top ten -singleä, joista kaksi on käynyt kärjessä asti. Lady Gagan Marry the Night -biisin video on viimein julkaistu ja biisi nousi 16:nneksi. Beyoncén Love on Top eteni 54–28 ja Examplen Midnight Run 52–36.
Heaven -singlellään peräti kakkosena piipahtanut Emeli Sandé tupsahti maan pinnalle, kun Daddy jäi 21:nneksi. Sandélla on kuitenkin jo yhteensä neljä top ten -käyntiä, muun muassa ykkössija Professor Greenin vieraana. Our Version of Events -albumi ilmestyy helmikuussa.
Jokavuotiset jouluries.. eikun -hitit The Poguesin ja Kirsty Maccollin Fairytale of New York (1987) sekä Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You (1994) ovat taas nousussa sijoilla 22 ja 27. Molempien korkein sijoitus on kakkonen. Hyviä biisejä, mutta henkilökohtaisesti en listojen seuraajana niin välitä vanhojen ennalta-arvattavien biisien kalenteriin sidotuista vierailuista top 40:ssä.


Britannian albumit Top 10


1. (-) Olly Murs – In Case You Didn’t Know
2. (3.) Michael Bublé – Christmas
3. (1.) Rihanna – Talk That Talk
4. (2.) One Direction – Up All Night
5. (9.) Adele – 21
6. (-) Il Divo – Wicked Game
7. (8.) Ed Sheeran – +
8. (7.) Coldplay – Mylo Xyloto
9. (4.) Westlife – Greatest Hits
10. (13.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans

Olly Murs kauppasi korkeimmillaan kakkosena käynyttä nimetöntä esikoistaankin yli tuplaplatinaan oikeuttavan määrän, joten In Case You Didn't Know -kakkosalbumin paalupaikka ei ollut millään muotoa yllätys. Esikoisen tielle asettui Take Thatin Progress.
Take That on mukana myös tämän viikon listalla, mutta Progress Live jäi yllättävän alas 12:nneksi. Toki tähän aikaan vuodesta kauppa käy niin vauhdikkaasti, että esimerkiksi syyskuussa tuolla myynnillä olisi ylletty aivan kärkeen asti ja kyseessähän on siis livealbumi.
Il Divon Wicked Game debytoi USA:n kymppinä jo muutama viikko sitten ja nyt brittilista tarjosi kuudennen portaan. Monikansallisella miesporukalla on kaapissaan kolme ykkössijaa.
Niin ikään X Factor -menneisyyden kokeneen Joe McElderryn Classic Christmas debytoi 15:ntenä, vain pari kuukautta siitä, kun Classic kävi kakkosena. Ne myivät ensimmäisellä viikollaan yhtä paljon, noin 35 000 kpl.
Kokoelmista N-Dubzin Greatest Hits aloitti 38. sijalta, mutta Gorillazin kooste jäi odotetusti ulos top 40:stä 61:nneksi.
Dramaattista liikehdintää: Kate Bushin 50 Words for Snow'lla ei oikein kulje (5–26) ja Cee Lo Greenin The Lady Killeristä ilmestynyt uusi versio siivitti sen 72–30.
Adelen 21 nousi muutaman sijan viidenneksi ja on nyt 2000-luvun myydyin albumi. Kaikkien aikojen listauksessa se on 11:s.

Ei kommentteja: