sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Listakatsaus, vko 43

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) Adele – Someone Like You
2. (2.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
3. (3.) Foster the People – Pumped Up Kicks
4. (4.) LMFAO – Sexy and I Know It
5. (5.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
6. (7.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
7. (8.) David Guetta featuring Usher – Without You
8. (9.) Cobra Starship featuring Sabi – You Make Me Feel…
9. (6.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
10. (-) Snoop Dogg & Wiz Khalifa feat. Bruno Mars – Young, Wild & Free

Adele on johtanut Hot 100 -listaa tänä vuonna 11 viikon ajan, sillä Rolling in the Deep keräsi seitsemän ja Someone Like Youlla on kasassa nyt neljä ykkösviikkoa. Moves Like Jagger peesaa sitä kolmatta viikkoa oman neliviikkoisen paaluputkensa jatkoksi ja Pumped Up Kicks jumittaa yhä kolmantena.
Mac and Devin Go to High School -elokuvaa varten levytetty Young, Wild and Free debytoi kymmenentenä. Snoop Dogg ja Wiz Khalifa tähdittävät elokuvaa, Bruno Mars palkattiin tekemään biisistä hitti. Snoopin top ten -saldo näyttää nyt 12:a.
Alexandra Stanin massiivinen eurohitti Mr. Saxobeat on noussut hiljalleen jo 21:nneksi, mutta tuskin omaa rahkeita enää merkittävästi korkeammalle. Top 20:n portti olisi kiva aukaista.
Alempana on uutuuksia joka sormelle, niistä mainittakoon jenkki-Coldplayn The Frayn paluusinkku Heartbeat (43), Beyoncén Countdown (85), nousevan raptähden Tygan Still Got It (89), Britney Spearsin Criminal (92) ja Katy Perryn kuudes ykkösehdokas Teenage Dreamiltä The One That Got Away (94).


USA:n albumit, Top 10

1. (-) Evanescence – Evanescence
2. (2.) Adele – 21
3. (-) Five Finger Death Punch – American Capitalist
4. (1.) Scotty McCreery – Clear as Day
5. (-) Lauren Alaina – Wildflower
6. (3.) Tony Bennett – Duets II
7. (-) Ryan Adams – Ashes & Fire
8. (4.) Lady Antebellum – Own the Night
9. (6.) Lil Wayne – Tha Carter IV
10. (-) Martina McBride – Eleven

Vuonna 2003 maailmanmaineeseen singahtanut Evanescence saavutti toisen ykkösensä nimettömän kolmannen albumin rynnittyä kärkeen. Myös The Open Door (2006) ylsi paalulle, mutta ryhmän myydyin albumi on tietenkin läpimurtolevy Fallen (#3, 2003), jolta lohkaistiin jättihitit Bring Me to Life sekä My Immortal.
Ihan Evanescencen hittitasolle ei ole vielä yltänyt Five Finger Death Punch, joka sai nyt toisen top ten- ja ensimmäisen top 3 -albuminsa. War Is the Answer (#7, 2009) on myynyt kultaa.
Scotty McCreery näyttäytyi ykkösenä viime viikolla, ja nyt samasta kisasta ponkaissut Lauren Alaina debytoi viidentenä. Molemmat kosiskelevat kantriyleisöä.
Ryan Adamsilla menee lujaa: Ashes & Firen hyvän brittidebyytin jatkoksi USA:sta tipahti seitsemäs tila, joka sivuaa miehen parasta (Easy Tiger, 2007). Kaikki The Cardinalsin kanssa tehdyt albumit ovat jääneet top tenin alapuolelle.
Kantrikuningatar Martina McBride nimesi 11. studioalbuminsa 22-Pistepirkkomaisesti Eleveniksi. Se debytoi kymmenentenä ja on rouvan kuudes top ten -merkintä. Ykkösiä ei vielä löydy, Timeless (2005) ylsi kolmanneksi.
Jonas Brothersista tuttu Joe Jonas jäi 15:nneksi. Nuorisoa innostanee myös parikymppinen kantri-ihme Hunter Hayes (18), jonka Atlantic on ottanut suojiinsa. Wikipedian mukaan Hayesin ensimmäinen albumi julkaistiin pojan ollessa kypsä kahdeksanvuotias.
Footloosen soundtrack nousi hurjasti 16:nneksi, mutta kyseessä ei ole alkuperäinen kasarialbumi vaan uusi versio. Vuonna 1984 julkaistu alkuperäinen Footloose jumitti kärjessä peräti 10 viikkoa.
New Editionista ja LSG:stä tuttu r&b-stara Johnny Gill debytoi 17:ntenä Still Winning -albumilla. Hänen edellisestä studioalbumistaan Let’s Get the Mood Right on peräti 15 vuotta. Top tenissä Gill on vierallut soolona kerran, nimettömällä teoksellaan seitsemäntenä vuonna 1990.
Björkin Biophilian 27. tila saattaa vaikuttaa katastrofaaliselta, ja huono se onkin, mutta muistutettakoon, että islantilaistähti on vieraillut top tenissä vain kerran: edellisellä studioalbumillaan Volta (#9, 2007).
Britney Spearsin toinen remix-levy B in the Mix Vol. 2 paransi ykkösosan (2005) 134. sijasta huimasti 47:nneksi, mutta myi julkaisuviikollaan vähemmän. Kaikki on kiinni oikeasta ajoituksesta.
Erasuren Tomorrow's Worldin 61. tilaa voi tosin kutsua oikeaksi jättipotiksi siihen nähden, että heidän edellisestä top 100 -paikastaan on 14 vuotta (Cowboy, #43). Duon korkein noteeraus on I Say I Say I Sayn (1994) 18. sija.


Britannian singlet, Top 10

1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (-) The Wanted – Lighting
3. (7.) Charlene Soraia – Wherever You Will Go
4. (2.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
5. (3.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
6. (-) Kelly Clarkson – Mr. Know It All
7. (4.) Christina Perri – Jar of Hearts
8. (5.) LMFAO – Sexy and I Know It
9. (-) Lana Del Rey – Video Games
10. (16.) David Guetta featuring Usher – Without You

Jo viime viikolla yli sata tuhatta kappaletta myynyt We Found Love ei hyydy, etenkään kun video ilmestyi juuri. Tällä kertaa taakse jäi muun muassa urallaan kaksi ykköstä saanut poikaryhmä The Wanted, jonka Lightning debytoi kakkosena ja on heidän viides top 3 -sinkkunsa.
Naiset esiintyvät vahvasti tämän viikon listalla. Charlene Soraia nousi jo kolmanneksi teemainoksellaan ja Kelly Clarkson debytoi upeasti kuudentena uudella sinkullaan Mr. Know It All. Clarksonilla on yksi ykkönen (My Life Would Suck without You, 2009) ja nyt seitsemän top ten -sinkkua.
Onko Elizabeth Grant eli Lana Del Rey tämän vuoden Feist? Wikipedia ei tiedä neidon syntymävuotta, mutta tietää sen, että Del Rey on saavuttanut mainetta blogosfäärissä ja esittänyt Video Gamesin muun muassa Jools Holland Show’ssa. Biisi debytoi ysinä.
Sean Paulin relevanttiudesta on voitu vääntää kättä jo muutaman vuoden, mutta hänen edellisestä ihan omasta top 40 -sinkustaan on vain kaksi vuotta ja nyt Got 2 Luv U sulkee epäilijöiden suut ainakin hetkeksi. Alexis Jordanin tähdittämä biisi debytoi 11:ntenä. Sean Paulilla on viisi top ten -merkintää, Jordanilla kaksi.
Jossain on kai jo joulu? Ainakin Justin Bieber on ajoissa liikkeellä. Mistletoe aloitti sijalta 21. Bieberillä on vasta kaksi top ten -sinkkua. Ostatteko pojan joululevyn? Katy Perryn The One That Got Away debytoi 22:ntenä, lähinnä albumilistan yhteydessä mainittavista syistä.
Laidback Luken ja Examplen Natural Disaster nousi 37:nneksi. Luke on käynyt parhaimmillaan 11:ntenä, Examplella on tietenkin jo ykkösensä.


Britannian albumit Top 10

1. (-) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
2. (-) Matt Cardle – Letters
3. (1.) Steps – The Ultimate Collection
4. (3.) Adele – 21
5. (2.) Ed Sheeran – +
6. (5.) James Morrison – The Awakening
7. (-) Daniel O’Donnell – The Ultimate Collection
8. (27.) Katy Perry – Teenage Dream
9. (14.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
10. (23.) Maroon 5 – Hands All Over

Mitä tahansa Oasis ikinä julkaisikaan, se meni albumilistan kärkeen, mutta Gallagherien Oasiksen jälkeinen elämä viettää eri suuntiin: Liamin Beady Eye kävi kolmantena ja nyt Noelin sooloesikoinen debytoi kärjessä ja epäilemättä myy paremmin kuin Beady Eyen albumi saaden tukea muun muassa Vauxhall-mainoksesta. AKA What a Life nousikin sinkkulistalla lähelle parastaan 24:nneksi.
Viime syksyn X Factor -ykkönen Matt Cardle ehti tietenkin jouluksi sinkkulistan kärkeen Biffy Clyro -tulkinnallaan When We Collide. Nyt miehen esikoisalbumi Letters debytoi albumilistan kakkosena. Nähtäväksi jää, riittääkö Sycolla tilaa Cardlelle myös ensi vuonna.
Voisiko joku joskus edes harkita muuta kokoelman nimeä kuin The Ultimate Collection? Ultimaattista koostetta tarjoilee myös irlantilainen Daniel O’Donnell, joka kerää hyviä listasijoituksia Cliff Richard -tahtiin eli noin yhden vuodessa. Hartaan kristityllä O’Donnellilla on jo 13 top ten -albumia.
Katy Perry luikautti omaa tuotantoaan X Factorissa viime viikolla, minkä ansiosta Teenage Dream rynni top teniin ensimmäistä kertaa sitten tammikuun. Sillä on kasassa 60 listaviikkoa.
Vielä pidempi top ten -paussi tuli Maroon 5:n Hands All Overille, joka käväisi kuudentena viime syksynä, mutta romahti pian pois koko listalta. Nyt promootio ja Moves Like Jagger nostivat sen kymmenenneksi.
The Overtonesin Good Ol’ Fashioned Love teki re-entryn 24:nneksi. Sen paras sijoitus on neljäs. Chris De Burghin Footsteps 2 debytoi 38:ntenä ja Stone Rosesin paluuta juhlittiin esikoisen paluulla sijalle 40.

Ei kommentteja: