Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Adele – Someone Like You
2. (2.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
3. (3.) Foster the People – Pumped Up Kicks
4. (6.) LMFAO – Sexy and I Know It
5. (4.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
6. (5.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
7. (9.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
8. (8.) David Guetta featuring Usher – Without You
9. (10.) Cobra Starship featuring Sabi – You Make Me Feel…
10. (12.) Lady Gaga – You and I
Hot 100 -listan kärkipään tapahtumat ovat vähissä. Someone Like You pitää johtoa kolmatta viikkoa ja muutamat hitit vaihtoivat paikkoja. Monet alempana nousseet vanhat biisit eivät kasvattaneet pisteitään, vaan edeltä putosi hittejä pois.
Pumped Up Kicks on viettänyt kolmossijalla jo seitsemän viikkoa käymättä korkeammalla, mikä on melko harvinaista. Ennätykseksi noteerataan Real McCoyn Another Nightin 11 viikkoa vuodenvaihteessa 1994-95.
T-Painin 5 O’Clockista on tulossa kunnon hitti, sillä se eteni toisella listaviikollaan 62-30 ja on täten jo nyt Lily Allenin uran korkein noteeraus. Pari sijaa ylempänä keikkuu Kelly Clarksonin Mr. Know It All, joka on saamassa taakseen hyvän radiokannatuksen debytoituaan 18:ntena toista kuukautta sitten.
Daughtry ryömi 41:nneksi uudella kappaleellaan Crawling Back to You. Idolista ponnistaneen Chris Daughtryn luotsaama bändi on urallaan käynyt kahdesti kärkikympissä.
Hot Chelle Rae seuraa Tonight Tonight -hittiään New Boyzin kanssa esitetyllä I Like It Like Thatillä (51) ja Enrique Iglesiaksen uusi biisi on nimeltään I Like It How It Feels (76). Sillä on mukana Pitbull, joka tähditti Iglesiaksen taannoista hittiä I Like It (#4, 2010). Että näin.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Scotty McCreery – Clear as Day
2. (3.) Adele – 21
3. (4.) Tony Bennett – Duets II
4. (6.) Lady Antebellum – Own the Night
5. (1.) J. Cole – Cole World: The Sideline Story
6. (7.) Lil Wayne – Tha Carter IV
7. (-) Feist – Metals
8. (-) Rodney Atkins – Take a Back Road
9. (-) Jack’s Mannequin – People and Things
10. (2.) Blink-182 – Neighborhoods
Scotty McCreery osoitti, että Idol-kisa on yhä relevantti, jos kaikki menee putkeen. Clear as Daytä ostettiin 197 000 kpl ja se on ensimmäinen Idol-voittajan esikoisen ykkösdebyytti sitten Ruben Studdardin Soulfulin (2003). McCreery on ehtinyt saada jo isohkon hitin singlestä I Love You This Big.
Adelen 21:n myynti putosi hieman edellisviikosta, mutta sijaluku parani jälleen kakkoseksi. 21:a on ostettu pian neljä miljoonaa kappaletta. Samoin Tony Bennettin, Lady Antebellumin sekä Lil Waynen albumit ottivat takkiin myynnissä, mutta nousivat sijoissa.
Muut top tenin uutuudet löytyvät sijoilta 7-9. Kolmikkoa johtaa kanadalainen Feist, jonka Metals jäi Britanniassa melko alas (28), mutta debytoi USA:ssa siis seiskana. The Reminder (2007) ylsi 16:nneksi, mutta 1234 on kuuluisasti top ten -hitti Hot 100 -listalla (#8, 2007).
Rodney Atkins nettoaa jatkuvasti isoja kantriradiohittejä, mutta hänen albumimenestyksensä on jäänyt platinaisen If You’re Going Through Hellin (#3, 2006) jälkeen vaisuksi. Take a Back Roadista tuli kuitenkin miehen toinen top ten -lätty. Myös Jack’s Mannequinille top ten -kokemus on toinen, The Glass Passenger (2008) debytoi kahdeksantena.
Punkryhmä Mayday Parade debytoi 12:ntena, mikä on heidän parhaansa. Adelen 19 ja Beyoncén 4 hyödynsivät suhteellisen hiljaisen viikon ja palasivat top 20:iin sijoille 19 ja 20.
Jo kolmatta vuosikymmentä levyttävä Indigo Girls debytoi 36:ntenä albumillaan Beauty Queen Sister. Kaksikko on Euroopassa melko tuntematon siihen nähden, että heillä on tilillään peräti kymmenen top 40 -albumia. Korkein sijoitus on Shaming of the Sunin (1997) seitsemäs tila.
Sexy and I Know It -megahitti on avittanut LMFAO:n Sorry for Party Rockingin takaisin top 30:n tuntumaan (31).
Britannian singlet, Top 10
1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (2.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
3. (-) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
4. (12.) Christina Perri – Jar of Hearts
5. (7.) LMFAO – Sexy and I Know It
6. (-) Matt Cardle – Run for Your Life
7. (20.) Charlene Soraia – Wherever You Will Go
8. (3.) Sak Noel – Loca People (What the Fuck)
9. (13.) Ed Sheeran – The A Team
10. (4.) One Direction – What Makes You Beautiful
Rihannan We Found Love säilytti paikkansa sinkkulistan huipulla, mikä ei ole onnistunut keneltäkään kolmeen kuukauteen, jolloin The Wantedin Glad You Came sai toisenkin ykkösviikon. Väliin mahtui kymmenen yhden viikon ihmettä. Suurimman osan tästä ajasta kakkospaikkaa on hallinnut Moves Like Jagger.
Adam Levinen suloääntä kuullaan myös pronssipallilla. Gym Class Heroesin Stereo Hearts on hätyytellyt top kolmea jo USA:ssa ja debytoi nyt brittilistan kolmantena sivuten Cupid’s Chokeholdin (2007) korkeinta noteerausta. Näiden lisäksi ryhmällä on viitos- ja kuutossijat.
Viime vuoden X Factor -voittajalla Matt Cardlella on tietenkin jo ykkönen, mutta nyt vasta on tosi kyseessä. Gary Barlow’n kirjoittama Run for Your Life voisi olla biisinä parempikin, mutta debytoi silti kuudentena. Miehen albumi kamppailee ensi viikolla tiukasti Noel Gallagheria vastaan.
Tunteikkaita naisia: Christina Perrin Jar of Hearts onnistui myynninedistämisessään niin hyvin, että palasi parhaalle sijalleen neljänneksi. Charlene Soraian luenta Wherever You Will Gosta nousi seitsemänneksi, mutta ei siinä vielä kaikki: The Callingin alkuperäinen paransi 57-25. Useat muutkin sinkut nousivat Itunesin hinnoittelun ansiosta, mutta Neron Crush on You ilmankin 42-37.
Albumilistan kakkoseksi nousseen Ed Sheeranin uusi sinkku Lego House porhalsi niin ikään luomusti sijalta 71 30:nneksi. Lego mainitaan listahitin nimessä ensimmäistä kertaa, mutta reggaelaulaja Rupie Edwardsin Leggo Skangan (#32, 1975) nimestä on joissain lähteissä pudonnut toinen g pois.
Timbalandin loiston päivät ovat auttamatta takana, sillä Pitbullin tähdittämä Pass at Me punnersi juuri ja juuri top 40:iin. Jopa pelimainosnäkyvyydestä (ja Itunes-alesta) nauttiva Kanye Westin Power palasi ylemmäs (38). Sen paras sijoitus on 36:s.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Steps – The Ultimate Collection
2. (5.) Ed Sheeran – +
3. (2.) Adele – 21
4. (-) Evanescence – Evanescence
5. (1.) James Morrison – The Awakening
6. (-) Katherine Jenkins – Daydream
7. (-) Jason Derülo – Future History
8. (18.) Cee Lo Green – The Lady Killer
9. (-) Ryan Adams – Ashes and Fire
10. (-) Cliff Richard – Soulicious
Britannian albumilistalla on jälleen iso kasa uutuuksia, mutta ykkönen yllätti aika monet: paluun tehnyt Abba Light eli Steps debytoi kärjessä The Ultimate Collection -kokoelmallaan, joka on käytännössä sama kuin heidän vuonna 2001 ilmestynyt ja niin ikään kärjessä viihtynyt Gold-koosteensa. Ryhmällä on nyt kolme ykkösalbumia.
Uusi huomio kolmanneksi notkahtaneesta Adelen 21:sta: Sitä ostettiin taannoin 18 viikon ajan yli 50 000 kpl viikossa, kun yksikään toinen albumi ei ole yltänyt tuohon lukemaan edes kolmeen otteeseen koko vuonna.
Evanescencen nimetön kolmas studioalbumi debytoi neljäntenä, joka on ihan hyvä numero ykkösen ja kakkosen jatkeeksi. Eri asia on, miten pitkään levy viihtyy seuranamme listoilla.
Katherine Jenkinsiltä ilmestyi jälleen kokoelma ja studioalbumi peräkkäisillä viikoilla ja jälleen studioalbumi pärjäsi kokoelmaa paremmin. Daydream debytoi kuudentena ollen neidon seitsemäs top ten -lätty.
Jason Derülon toinen albumi Future History ehti jo flopata USA:ssa, mutta siitä tuli Britanniassa miehen toinen top ten -merkintä. Ei sinänsä ihme näillä sinkkumeriiteillä: viisi top viisi -noteerausta, joista kaksi ykköstä.
Jos Stepsin menestys yllättää, niin varsinainen jättipaukku löytyy sijalta yhdeksän. Ryan Adams saavutti pitkähkön, tai ainakin tuotteliaan, uransa ensimmäisen top ten -sijoituksen. Tähän asti paras oli Easy Tigerin (2007) 18. sija. Ashes & Fire listautuu korkealle myös ainakin USA:ssa ja Hollannissa se meni jo kakkoseksi. Miksi? Neljän vuoden soolotauon vuoksi? Mandy Mooren ansiosta?
Maailman menestynein intialaissyntyinen artisti Cliff Richard on tuttu näky top tenin liepeillä. Soulicious -duettoalbumi debytoi kymmenentenä, mikä jää tietenkin Bold as Brassin (2010) kolmossijasta, mutta on jälleen yksi hyvä numero uskomattomaan sarjaan – ynnättiin siihen bändilevyjä tai ei.
Viisi vuotta lienee ainakin Johnny Mathisin levy-yhtiön mielestä sopiva kokoelmien väli. The Ultimate Collection (17) jäi kuitenkin melkoisesti The Very Best ofin kuutossijasta. Mathisilla on kaksi ykköstäkin: Johnny Mathis Collection (1977) ja Tears and Laughter (1980).
Applen ihmemaahan eksynyt peikkoneito Björk jäi ensimmäistä kertaa studioalbumilla top tenin ulkopuolelle, ja vielä todella kauas (21). Listaviikkomäärä on karttunut hitaasti jo pitkään, sillä Vespertine (#8, 2001), Medulla (#9, 2004) ja Volta (#7, 2007) keräsivät yhteensä 11 viikkoa. Islantilaiskummajaisen paras sijoitus on Postin (1995) kakkostila.
Ihan loiston päiviään ei vietä Peter Gabrielkaan, jonka New Blood jäi 22:nneksi. Tosin Gabriel ei ole vieraillut top tenissä 17 vuoteen (Secret World Live, #10), kun varsinainen paluualbumi Up (2002) jäi 11:nneksi. Gabrielillakin on kaksi sooloykköstä: 3 (1980) ja So (1986).
Mainitaan vielä eräs kaikkien aikojen romahtajista. You Me at Sixin Sinners Never Sleepin kolmas tila vaihtui tällä viikolla 30. sijaan. Näyttää pahalta, mutta toisaalta edellä on yhdeksän uutuutta. Toiseen suuntaan liikkui muun muassa Cee Lo Greenin The Lady Killer, joka palasi top kymppiin kolmen kuukauden laskusuhdanteen jälkeen. Vauhdittajina taisivat toimia TV-esiintyminen ja vahvaa radiotukea saava Cry Baby -sinkku. Parhaimmillaan kolmantena käynyttä The Lady Killeriä on myyty miltei tuplaplatinaan oikeuttavat 600 000 kpl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti