maanantai 24. lokakuuta 2011

Kakkosen charmi

Seitsemän viikkoa brittilistan kakkosena päivystänyt Maroon 5:n ja Christina Aguileran Moves Like Jagger putosi tällä viikolla neljänneksi. Se on jo nyt Maroon 5:n uran myydyin single ja siitä tullee Aguilerankin myydyin, sillä Genie in a Bottle (#1, 1999) on aivan hollilla.

Seitsemän viikkoa putkeen hopeapallilla ilman paalua sivuaa All-4-Onen I Swearin ennätystä vuodelta 1994. Se edellä tosin oli koko ajan yksi ainoa biisi, Wet Wet Wetin Love Is All Around, kun taas Moves Like Jagger jumitti kuuden eri ykkösen takana.

Vuonna 1953 Frank Chacksfieldin Terry's Theme (From ”Limelight”) piti kakkossijaa yhteensä kahdeksan viikkoa, mutta ei putkeen vaan neljässä erässä. Saman biisin lauloi listoille samoihin aikoihin myös Ron Goodwin. Hänen versionsa ylsi kolmanneksi.

Hot 100 -listalla ykkössijaa vaille jääneiden kakkosennätys on Foreignerin Waiting for a Girl Like Youn (1981) ja Missy Elliottin Work Itin (2002) kymmenen viikkoa. Juuri nyt siellä on pitkäikäinen kolmonen, Foster the Peoplen Pumped Up Kicks, joka ei ole keksinyt keinoa nousta ylemmäs kahdeksaan viikkoon.

Ei kommentteja: