maanantai 19. syyskuuta 2011

Outolinnut

Britannian singlelistalla näyttäytyy tällä viikolla neljä melko erikoista musiikkiesitystä, jos niitä verrataan perinteiseen listapoppiin vuonna 2011. Nuo neljä ovat Tony Bennettin ja Amy Winehousen Body and Soul (40), Mazzy Starin Into Dust (62), Dolly Partonin Together You and I (67) sekä Hayley Westenran World in Union (70).

Tony Bennettin toi mukaan Winehouse-vainaa, Dolly Parton esitti kappaleensa TV:n viihdeohjelmassa ja Hayley Westenra esittää rugbyn MM-kisojen tunnarin. Partonin edellisestä uudesta listasinkusta ehti kulua yhdeksän vuotta (If, 72), Westenralle sinkkumerkintä on ihan ensimmäinen. World in Unionia ei löydy neidon Ennio Morriconen kanssa levyttämältä Paradiso-albumilta.

Mazzy Starille en sen sijaan tähän hätään löytänyt erityistä syytä. Into Dust ei ole tulokas, vaan ylsi listoille jo vuonna 2009 kännykkämainoksen ansiosta. Nyt se petrasi siitä vielä yhdeksän sijaa. Bändiltä löytyy yksi top 40 -single: Flowers in December (#40, 1996).

Pakko vielä mainita, että albumilistan sijoilla 48 ja 49 debytoivat kristillinen Worship Central albumillaan Spirit Break Out sekä ei-niin-kristillinen Anthrax Worship Music -uutuudellaan. Jälkimmäisellä ei ole yhtään top ten -albumia, mutta peräti neljä sijojen 12 ja 14 haarukkaan ponnistanutta.

Ei kommentteja: