keskiviikko 10. elokuuta 2011

Listanimi: Maroon 5

Yleensä tässä sarjassa kerrotaan artisteista listauutuuksien takana, mutta tällä kertaa nappasin Adam Levinen johtaman Maroon 5:n. Heidän Suomeenkin rantautuvasta The Voice -ohjelmasta singahtanut singlensä Moves Like Jagger on osoittautumassa yllättävän isoksi ja kansainväliseksi hitiksi ja samalla auttamassa Christina Aguileran takaisin listojen kärkeen.

Vuonna 1999 perustettu Maroon 5 tuli tunnetuksi vuonna 2004 hitistään Harder to Breathe, joka nosti heidät heti brittilistan top tenin tuntumaan (13). Emoalbumi Songs about Jane julkaistiin jo toista vuotta aiemmin, mutta vauhtiin päästyään sitä ei pysäyttänyt juuri mikään. Levy eteni Britannian ykköseksi ja USA:n kuudenneksi. Suomestakin irtosi erinomainen sijoitus, kakkonen.

Harder to Breathestä tuli top 20 -hitti myös Hot 100 -listalla, mutta todellinen superkaksikko sukeutui This Lovesta ja She Will Be Lovedista: molemmat ylsivät top viiteen sekä britti- että jenkkilistalla.

Ei siis ihme, että kakkosalbumia It Won't Be Soon Before Long (2007) odotettiin hartaasti. Single Makes Me Wonder ylsi Hot 100 -listan ykköseksi ja brittikakkoseksi ja albumi valloitti molempien maiden paalupaikan. Albumilta ei kuitenkaan irronnut muita megahittejä: Wake Up Callin Hot 100 -rankingin 19. tila oli kuitenkin sinänsä ihan hyvä. Kovimmat odotukset ladattiin varmasti Rihanna-duetolle If I Never See Your Face Again, mutta se jämähti Hot 100 -listan sijalle 51 ja brittilistan 28:nneksi.

Kolmas kunnollinen studioalbumi Hands All Over (2010) ei enää napannut ykkössijoja, mutta on myynyt kultaa sekä Britanniassa että USA:ssa. Se julkaistaan digitaalisesti uudelleen sisältäen alussa mainitun Moves Like Jaggerin, joka on jo top ten -hitti USA:ssa.

Tähän päivään mennessä Maroon 5:lla on esittää kolme top ten -albumia sekä Britanniassa (kaksi ykköstä) että USA:ssa (yksi ykkönen). Hot 100 -listan top ten -hittejä löytyy neljä, joista yksi ykkönen ja tuorein siis Moves Like Jagger. Britanniassa top ten -sinkkuja on kertynyt kolme, parhaana sijoituksena Makes Me Wonderin kakkospaikka. Siellä Moves Like Jaggeria ei ole vielä päästetty myyntiin, mutta se on noussut radiolistalla jo 13:nneksi, mikä ennakoi hyvää.

Ei kommentteja: