Billboard Hot 100, Top 10
1. (2.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
2. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
3. (8.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
4. (3.) Nicki Minaj – Super Bass
5. (5.) Bad Meets Evil featuring Bruno Mars – Lighters
6. (6.) Lil Wayne – How to Love
7. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
8. (13.) Foster the People – Pumped Up Kicks
9. (7.) Britney Spears – I Wanna Go
10. (11.) OneRepublic – Good Life
Jo vuoden ja neljättä kuukautta top tenissä asuneen Katy Perryn Last Friday Night (T.G.I.F.) on viides ykkönen Teenage Dreamiltä ja kuudes neidon koko uralla. Last Friday Nightin remix-versiolla esiintyvä Missy Elliott ei kuitenkaan saanut uransa ensimmäistä ykköstään, sillä remixin myynti jäi prosentuaalisesti alkuperäisen jalkoihin. Toisaalta Last Friday Night ei olisi ykkösenä ilman remiksausta ainakaan tällä viikolla.
Elliottin uran listahuippu on yhä kuukausitolkulla kakkosena päivystänyt Work It (2002), vaikka hän on ollut mukana kahdella ykköselläkin, Last Friday Nightin ohella Lady Marmaladen supertähtiversiolla (2001).
Perry sivusi siis Michael Jacksonin Bad-albumin tiimoilta asettamaa ennätystä. Moni on ollut lähellä tässä välilläkin, mainittavimmin Michaelin sisko Janet, jonka Rhythm Nation 1814 -albumilta (1989) irrotettiin peräti seitsemän top 5 -hittiä sijoin 1, 2, 1, 4, 2, 1 ja 1. Kahdeksas lohkaisu State of the World oli vielä radiolistan viitonen, mutta myyntisingle ei koskaan ilmestynyt.
Moni muukin, jopa Paula Abdul, saavutti neljä ykköstä per albumi nimenomaan 80- ja 90-lukujen vaihteessa.
Viisi pykälää hypännyt Foster the Peoplen Pumped Up Kicks on Mark Fosterin johtaman yhtyeen ensimmäinen menestyskappale ja eräs viime vuosien musiikillisesti kiinnostavimmista top 10 -hiteistä.
Young Money -mafia vahvistaa asemiaan entisestään: Lil Waynen single How to Love on tukevasti top tenissä ja hänen tuleva albuminsa mennee parin viikon kuluttua kuin kuumille kiville. Lisäksi Nicki Minajin Super Bass on top 3 -menestys ja Drake käväisi pari viikkoa sitten 21:ntenä biisillä Marvins Room. Nyt kanadalaisartistin Headlines debytoi 13:ntena.
Hassummin ei mene Maroon 5:n Adam Levinellakaan, sillä hän esiintyy Gym Class Heroesin Stereo Heartsilla, joka nousi top 20:iin (32-19). Gym Class Heroesin hittiputki on venynyt jo yllättävän pitkäksi: Stereo Hearts on nykkiläisprojektin neljäs Hot 100 -menestys ja toinen top 20 -merkintä. Brittilistalla heillä on peräti kolme top ten -sinkkua.
Evanescencen kolmatta albumia ennakoiva paluusingle What You Want debytoi 68:ntena. Amy Leen johtamalla bändillä on kolme top ten -hittiä: Bring Me to Life, My Immortal sekä Call Me When You’re Sober.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Jay-Z & Kanye West – Watch the Throne
2. (-) Luke Bryan – Tailgates and Tanlines
3. (-) Various Artists – NOW 39
4. (1.) Adele – 21
5. (2.) Eric Church – Chief
6. (6.) Jason Aldean – My Kinda Party
7. (8.) Beyoncé – 4
8. (-) Ace Hood – Blood, Sweat and Tears
9. (22.) Jackie Evancho – Dream with Me
10. (7.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 20
Jay-Z:stä saattaa hyvinkin tulevaisuudessa tulla kaikkien aikojen eniten ykkösalbumeita netonnut artisti. Noin 436 000 kpl myynyt Watch the Throne on hänen 12. ykkösensä, niistä kolme on yhteistyön hedelmiä, kavereina R. Kelly, Linkin Park ja nyt Kanye West. Westillä on viisi ykköstä, joista neljä viimeisintä putkeen. Jay-Z:n edellä maratontaulukossa on ainoastaan The Beatles 19 ykkösellä. Ei haaste eikä mikään tällä vauhdilla, tosin Fab Fourkin kartuttanee vielä tiliään kokoelman tai parin avulla.
Nelisen vuotta listoilla viihtynyt kantristara Luke Bryan sai ensimmäisen top 3 -levynsä Tailgates and Tanlinesin debytoitua kakkosena. Edellinen Doin’ My Thing (2009) ylsi kuudenneksi ja on myynyt kultaa.
Kolmannen tilan nappasi uusin NOW-kooste, jonka kaksi edeltäjää kävivät kärjessä ja kakkosena. Täten Adelen 21 syöstiin ulos top kolmosesta ensimmäistä kertaa.
Räppäri Ace Hoodia olisi voinut veikata korkeammallekin, mutta Blood Sweat and Tears joutui tyytymään kahdeksanteen tilaan. Se on kuitenkin miehen ensimmäinen top ten -albumi. Trivium puolestaan löysi ensimmäistä kertaa tiensä top 20:iin (13) ja Bad Meets Evilin toinen osapuoli Royce da 5’9” sai ensimmäisen oman top 40 -albuminsa Success Is Certainin debytoitua 25:ntenä.
Viime viikolla yhdeksänneksi ilmaantunut Slow Grind -kokoelma teki kyseenalaista listahistoriaa: se putosi kokonaan ulos listalta. Albumin myynti romahti käsittämättömästi 92 prosenttia.
Britannian singlet, Top 10
1. (-) Wretch 32 featuring Josh Kumra – Don’t Go
2. (-) Emeli Sandé – Heaven
3. (-) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
4. (5.) Christina Perri – Jar of Hearts
5. (1.) Nero – Promises
6. (7.) Ed Sheeran – The A Team
7. (4.) David Guetta featuring Taio Cruz & Ludacris – Little Bad Girl
8. (8.) Rizzle Kicks – Down with the Trumpets
9. (2.) JLS featuring Dev – She Makes Me Wanna
10. (6.) The Wanted – Glad You Came
Räppäri Jermaine Scott eli Wretch 32 on kolkutellut paalupaikkaa jo parin top 5 -menestyksen myötä, mutta kolmas kerta sanoi toden: Don’t Go on tämän viikon brittiykkönen. Sillä vierailee listauntuvikko nimeltä Josh Kumra. Wretch 32:n edellinen single, Stone Rosesia kierrättänyt Unorthodox, kävi keväällä kakkosena.
Aiemmin kahdesti vierailijana top tenissä piipahtanut r&b-laulajatar Emeli Sandé porhalsi kerralla hopealle ensimmäisellä ihan omalla soolohitillään Heaven. Biisillä ei ole mitään tekemistä Bryan Adamsin Heavenin (#38, 1985) kanssa. DJ Sammy versioi sen ykköseksi vuonna 2002.
Maroon 5:n ja Christina Aguileran Moves Like Jagger debytoi kolmantena, joka on bändin toiseksi korkein sijoitus. Makes Me Wonder ylsi kakkoseksi vuonna 2007. Neljän ykkösen Aguilera oli viimeksi näin korkealla Ain’t No Other Manin (2006) käytyä niin ikään kakkosena.
Cher Lloydin Swagger Jagger putosi ulos top kympistä (3-11), joten siellä ei ole kahta Jaggeriä. Tosin Lloydin kappaleen ”jagger” taitaa olla muunnos sanasta ”jacker”.
Modestep sai toisen top 40 -sinkkunsa Sunlightin ilmaannuttua 16:nneksi.
Viime viikolla peräkkäin debytoineet Jessie J:n Who’s Laughing Now ja Nicole Scherzingerin Wet nousivat käsi kädessä sijoille 21 ja 22. Jenkkilistoillakin etenevä Devin In the Dark debytoi 37:ntenä. Neito käväisi pari kuukautta sitten top tenissä omalla Bass Down Low -biisillään unohtamatta vierailuja JLS:n sekä Far East Movementin hiteillä.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Nero – Welcome Reality
2. (2.) Adele – 21
3. (1.) Amy Winehouse – Back to Black
4. (3.) Jay-Z & Kanye West – Watch the Throne
5. (5.) Adele – 19
6. (-) Charlie Simpson – Young Pilgrim
7. (-) John Denver – The Ultimate Collection
8. (6.) Beyoncé – 4
9. (12.) Chase & Status – No More Idols
10. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
Neron ensimmäinen varsinainen studioalbumi Welcome Reality vuorostaan blokkasi Adelen pois ykköspaikalta, mutta muiden julkaisujen kärjessä piipahtaminen vaikuttaa olevan vain viivytystaistelua 21:n matkalla kohti kahdettakymmenettä ykkösviikkoa, sillä se myy yhä hämmästyttävän tasaisesti ja palannee kärkeen kunhan sattuu sopiva väli.
Jos Pendulumia ei lasketa, popiin kallistuvan dubstepin ja drum and bassin ristisiitosta kuultiin ensimmäisen kerran aivan kärjessä, kun Chase and Statusin yhä top tenin nurkalla pyörivä No More Idols debytoi kakkosena.
Watch the Throne on nyt saatavilla kaikissa muodoissaan ja useammasta paikasta, mutta juna kärkipaikalle meni jo viime viikolla.
Charlie Simpsonin nimi ei välttämättä sano suomalaisille mitään, mutta hänen bändinsä Busted ehkä vähän enemmän, vaikka vajaan kymmenen vuoden takainen brittinuorison poprocksuosikki ei meillä koskaan breikannutkaan. Simpsonin ensimmäinen sooloalbumi Young Pilgrim debytoi kuudentena.
John Denver palasi kärkikymmenikköön peräti 34 vuoden tauolta. The Ultimate Collection on vuonna 1997 menehtyneen folkmuusikon kuudes top ten -albumi. Parhaana sijoituksena säilyy toistaiseksi Live in Londonin (1976) kakkospaikka.
Kids in Glass Housesin kolmas albumi In Gold Blood debytoi 27:ntena. Yhtyeen sarja on orastavan tasainen: aiemmat kaksi pitkäsoittoa kävivät sijoilla 29 ja 27.
Euroviisuissa ihastuttaneen ja järkyttäneen Jedwardin toinen albumi Victory ei ihan lunastanut nimeään, mutta ylsi sentään 34:nneksi. Kaksosten esikoisen Planet Jedwardin (2010) sijaluku oli puolet tuosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti