maanantai 15. elokuuta 2011

Listakatsaus, vko 33

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
2. (2.) Katy Perry – Last Friday Night (T.G.I.F.)
3. (3.) Nicki Minaj – Super Bass
4. (4.) Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything
5. (7.) Bad Meets Evil featuring Bruno Mars – Lighters
6. (5.) Lil Wayne – How to Love
7. (9.) Britney Spears – I Wanna Go
8. (25.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
9. (6.) Adele – Rolling in the Deep
10. (8.) Hot Chelle Rae – Tonight Tonight

Party Rock Anthem juhlii viidettä viikkoaan kärjessä. Last Friday Night ohitti sen radiosoitossa, ja maanantaina kauppoihin tullut Missy Elliottin tähdittämä remix saattaa tuoda Perrylle paalun ensi viikolla, mutta sen myynti on odotettua vaisumpaa. Menekkiä haitannee ensisijaisesti se, että biisi on ollut kaupan jo yli vuoden.
Maroon 5:n ja Christina Aguileran Moves Like Jagger juhlistaa videollakin (ks. edellinen teksti) Mick Jaggerin erinomaista lavakarismaa. Biisi oli viikon myydyimpiä ja pomppasi samalle sijalle eli kahdeksanneksi kuin debytoidessaan puolitoista kuukautta sitten.
Brad Paisley sai pitkähkön uransa ensimmäisen Hot 100 -listan top 20 -hitin Carrie Underwood -duetosta Remind Me (26-18). Underwood on käynyt paalupaikalla asti, sillä hänen Idol-voittosinkkunsa Inside Your Heaven (2005) vietti kärjessä viikon katkaisten hetkeksi Mariah Careyn We Belong Together -gigahitin lopulta 14 viikon mittaiseksi venyneen putken. Before He Cheats (#8, 2006) on 64 listaviikollaan eräs historian kestävimpiä Hot 100 -hittejä.
Melko varmaksi yhden hitin ihmeeksi luulemani Cobra Starship pomppasi jo 26:nneksi uudella biisillään You Make Me Feel... Vierailija Sabi on Wikipediassa saanut hieman kyseenalaisen ammatin ”raper”. Se yksi aiempi Cobra-hittihän on tietysti Good Girls Gone Bad (#7, 2009), jota tähditti Leighton Meester.
Viikon korkein uutuus merkittiin Suomessakin suositun Five Finger Death Punchin nimiin (Under and Over It, #77). Se on bändin ensimmäinen noteeraus, mutta ei lainkaan yllättävä, sillä edellinen albumi War Is the Answer on myynyt kultaa ja liittänyt yhtyeen osaksi rockasemien vakiokalustoa.
Brittitähti Ellie Goulding saavutti niin ikään ensimmäisen Hot 100 -hittinsä Lightsin debytoitua sijalla 85.


USA:n albumit, Top 10

1. (2.) Adele – 21
2. (1.) Eric Church – Chief
3. (-) Trace Adkins – Proud to Be Here
4. (-) Mat Kearney – Young Love
5. (-) Soundtrack – Victorious
6. (4.) Jason Aldean – My Kinda Party
7. (6.) Kidz Bop Kids – Kidz Bop 20
8. (5.) Beyoncé – 4
9. (-) Various Artists – Slow Grind
10. (8.) Blake Shelton – Red River Blue

Pitäisikö alkaa keksiä uusia otsikoita? Adelen 21 lähestyy kolmen miljoonan myydyn albumin rajaa ja nappasi nyt 12. ykkösviikkonsa jenkkilistalla, mutta ei siis putkeen. Edellinen vastaavalla kouralla kärkisijoja kahminut albumi on Santanan comeback Supernatural (1999).
Kalastamisesta tuoreella Just Fishin’ -singlellään laulava kantrimies Trace Adkins debytoi kolmantena kymmenennellä studioalbumillaan Proud to Be Here. Se on herran paras noteeraus ja neljäs top 10 -lätty. Adkinsin uran huippuhetkiin lukeutuu muun muassa totuuden kertova kantrilistan ykkönen Ladies Love Country Boys (2007).
Mat Kearneylle top ten -sijoitus on ensimmäinen, mutta jo edeltäjä City of Black and White (2009) ylsi 13:nneksi.
Nickelodeonin TV-sarja Victorious on tuupannut jo pari hittiä Hot 100 -listalle ja nyt sarjan soundtrack-albumi debytoi viidentenä. Ysinä näyttäytyy r&b-kokoelma Slow Grind. Aikuisille suunnattua kristillistä rockia soittava O.A.R. paransi omaa parastaan pykälällä Kingin debytoitua 12:ntena. Edellisen albumin Shattered (Turn the Car Around) on paitsi ihan nätti puolihidas rockpoppis, niin myös heidän suurin (ja ainoa) Hot 100 -hittinsä (36).
Foster the Peoplen Torches palasi top 20:iin sijalta 28. Se debytoi 11 viikkoa sitten kahdeksantena, mutta Pumped Up Kicks -hitti ja ennustettu VMA-huomio saattavat siivittää albumin jossain vaiheessa jopa takaisin top kymppiin.
Uskokaa tai älkää, mutta konkariosastoon lukeutuva powerpop-ryhmä Fountains of Wayne on ensimmäistä kertaa top 40:ssä siitäkin huolimatta, että Stacy's Mom (2003) oli iso Hot 100 -hitti (21). Uusi albumi Sky Full of Holes debytoi 37:ntenä.


Britannian singlet, Top 10

1. (-) Nero – Promises
2. (2.) JLS featuring Dev – She Makes Me Wanna
3. (1.) Cher Lloyd – Swagger Jagger
4. (6.) David Guetta featuring Taio Cruz & Ludacris – Little Bad Girl
5. (17.) Christina Perri – Jar of Hearts
6. (3.) The Wanted – Glad You Came
7. (4.) Ed Sheeran – The A Team
8. (9.) Rizzle Kicks – Down with the Trumpets
9. (5.) DJ Fresh featuring Sian Evans – Louder
10. (7.) Beyoncé – Best Thing I Never Had

Dubstepia ja drum & bassia melko popisti yhdistelevä Nero on parantanut tasaisesti listasijoituksiaan kolmella viimeisimmällä singlellään: Me and You ylsi 15:nneksi, Guilt jo kahdeksanneksi ja Promises debytoi ykkösenä. Se on ensimmäinen dubstepiin viittaava ykkössingle. Kaikki kolme laulaa Alana Watson, vaikka hänelle ei olekaan merkitty esittäjäkrediittiä. Neron Welcome Reality -albumi ilmestyi saarivaltakunnassa tänään.
Christina Perrin Jar of Hearts nousi vauhtiin päästyään nopeasti parissa viikossa top 40:n ulkopuolelta kärkipäähän. Nätistä balladista saattaa tulla jonkinmoinen kykykisasuosikki ainakin Briteissä.
David Guettan tulevalta Nothing But the Beat -albumilta ilmestyy digimyyntiin biisejä viikottain. Nyt Sian laulama Titanium debytoi 16:ntena. Australialaisneito on aiemmin käynyt jopa kymmenentenä (Taken for Granted, 2000).
Bruno Marsin neljäs single tuplaplatina-albumita Doo-Wops & Hooligans on Marry You, joka hyppäsi top 40:iin 68-28. Myös Pitbullin ja Mark Anthonyn Rain Over Me nousi top 40:n paremmalle puolelle (32). Mark Anthonyn edellisestä ja ainoasta brittilistamerkinnästä I Need to Know (28) on 12 vuotta.
Vuoden menestyjiin luettavat Jessie J ja Nicole Scherzinger kartuttivat top 40 -saldoaan kappaleilla Who’s Laughing Now (37) sekä Wet (38).


Britannian albumit Top 10


1. (1.) Amy Winehouse – Back to Black
2. (2.) Adele – 21
3. (-) Jay-Z & Kanye West – Watch the Throne
4. (3.) Amy Winehouse – Frank
5. (4.) Adele – 19
6. (5.) Beyoncé – 4
7. (-) Randy Crawford – Best of
8. (8.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
9. (6.) Lady Gaga – Born This Way
10. (12.) Jessie J – Who You Are

Amy Winehousen Back to Black jaksoi yhä kiinnostaa ostajia kärkipaikan (albumin seitsemäs) arvoisesti. Adelen 21 sai samalla 29. viikkonsa kärkikaksikossa.
Suvilahden valloittaneen Kanye Westin ja Jay-Z:n tuleva jenkkiykkönen Watch the Throne menetti ainakin kakkospaikan julkaisustrategiansa vuoksi. Jay-Z ei siis vieläkään saane ykkösalbumia Britanniassa, Westillä on yksi (Graduation, 2007), mutta Watch the Throne on herralle vasta kolmas top ten -lätty.
Kasaritähti Randy Crawfordin uusin kokoelma debytoi seitsemäntenä. Hän on menestynyt Britannian albumilistalla vuosien saatossa melko hyvin. Kuudesta top ten -sijoituksesta korkein on Secret Combinationin (1981) kakkostila.
Metalliyhtye Triviumin kolmas lista-albumi In Waves aloitti 16. paikalta. The Crusade (2006) ylsi jopa seitsemänneksi.
Selena Gomez & the Scenen When the Sun Goes Down palasi kuudennella listaviikollaan top 40:iin sijalle 33. Gleen The 3D Concert Movie -live näyttäytyy 35:ntenä.

Ei kommentteja: