maanantai 8. marraskuuta 2010

Tikkaat Sofille!

Tähän oli yksinkertaisesti pakko tarttua: brittilistan sijalla 68 debytoi tähtidj Deadmau5in single Sofi Needs a Ladder. Biisi tuskin kertoo eräästä kirjailijasta, mutta hupaisaa silti.

Tikkaita kohti kärkisijoja kaipailee varmasti myös syystäkin melko heppoisesti uutisoidun paluun tehnyt Good Charlotte, jonka Cardiology-albumi ponnahti suoraan sijalle 63. Paremmin sekin kuin kotimaassaan hämärän epäsuositun Elvis Costellon National Ransom viime viikolla (71). Costellon brittilistasuhdanteet ovat olleet alamaissa jo kymmenisen vuotta, aina Top 20:iin yltäneestä When I Was Cruelista (2002) lähtien. Suomessa miestä ei ole nähty listoilla sitten vuoden 1991. Vaimo Diana Krall menestyy paremmin.

Bon Jovi tosiaan sai kokoelmastaan neljännen perättäisen Britannian albumilistan kakkosensa. En eilen tajunnut sen olevan itse asiassa sarjan ennätys. Kolmeen ovat yltäneet Cliff Richard & The Shadows, The Jam, Pet Shop Boys, A-ha sekä Sheryl Crow. Kahdella viimeksi mainitulla ei ole ainuttakaan ykköstä.

Pari viikkoa sitten asettamani jenkkilista-aiheinen kysymys ei saanut aivan huimaa suosiota, mutta kerronpa silti vastauksen. Ilman Hot 100 -merkintöjä Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen ovat yltäneet kerrottujen Judy Garlandin, N.W.A.:n ja Blind Faithin lisäksi Vampire Weekend ja Arcade Fire, molemmat tänä vuonna.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Tarkempi selvittely paljasti, että myös Panteralla on ykkösalbumi ilman Hot 100 -merkintöjä (Far Beyond Driven). Samoin Slipknotilla (All Hope Is Gone).