perjantai 21. elokuuta 2009

Whitney Houston - I Will Always Love You (1992)


Clive Davisin suojatti Whitney Houston on, paitsi loistava laulaja, niin myös Michael Jacksonin jälkeen ensimmäisiä tummaihoisia MTV-tähtiä. Houstonin merkitys populaarimusiikille on kiistaton – kykykisat kuten X Factor ja Idol ovat täynnä Houston-klooneiksi pyrkiviä. Houstonin versio Dolly Partonin kappaleesta I Will Always Love You on edelleen myydyimpiä sinkkuja kautta aikojen.

Kantrikuningatar Parton kirjoitti I Will Always Love Youn albumilleen Jolene. Kappale oli iso hitti Yhdysvaltojen kantrilistoilla jo ilmestyessään singlenä vuonna 1974, ja uudelleen The Best Little Whorehouse in Texas -elokuvan myötä 1982, jolloin se nousi uudelleen kantriykköseksi ja Hot 100 -listan sijalle 53.

Myös Houstonin versio liittyy elokuvaan, nimittäin The Bodyguardiin, jossa Houston näytteli yhdessä Kevin Costnerin kanssa. Biisin menestys oli häkellyttävää, tässä hieman lukuja: 14 viikkoa Hot 100:n ykkösenä, siihen asti suurin viikkomyynti (632 000 kpl) Britanniassa. Suomessa kappale vei soundtrackin platinamyyntiin ja listaykköseksi. The Bodyguardin soundtrackista tuli yksi kaikkien aikojen myydyimpiä levyjä noin 40 miljoonan saldollaan.

Houston on tekemässä paluuta, tosin melko heppoisin eväin, sillä kuulemani kaksi kappaletta (I Look to You, Million Dollar Bill) ovat aika hirveätä kuraa, huolimatta siitä, että levytyssessioissa on käynyt väkeä R. Kellystä Alicia Keysiin. Mielestäni Houstonin uran huippuhetki on liki virheetön albumi My Love Is Your Love (1998), jossa fantastinen ääni lyö hienosti kättä ensiluokkaisen kappalemateriaalin kanssa.

Ei kommentteja: