sunnuntai 9. elokuuta 2009

Listakatsaus, vko 33

Billboard Hot 100, Top 10

1. (1.) The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
2. (2.) Drake - Best I Ever Had
3. (4.) Taylor Swift - You Belong with Me
4. (3.) Keri Hilson featuring Kanye West & Ne-Yo - Knock You Down
5. (5.) Kings of Leon - Use Somebody
6. (32.) Jay Sean featuring Lil Wayne - Down
7. (6.) Sean Kingston - Fire Burning
8. (7.) The Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
9. (8.) Lady Gaga - LoveGame
10. (12.) Cobra Starship feat. Leighton Meester - Good Girls Go Bad

Jay Seanin hitin menestys yllättää. Brittityrkyn Down ei ole mitenkään erikoinen verrattuna edes Yhdysvaltojen omien hip hop -tähtien yritelmiin. Silti se pärjää erittäin hyvin ennen kaikkea myyntilistoilla. Yksi syy voi olla uutuudenviehätys eikä nykyisin melko harvinaista triplaplatinaa edellisellä albumillaan saanut Lil Wayne ainakaan ole haitaksi.

Shakiran She Wolf nousee 41->21, top 10 on melko varma veto. Viikon kovin uutuus on T.I.:n ja Mary J. Bligen Remember Me (29.). Isoja rap-nimiä vilisee myös sijalla 88, jolla debytoi Jay-Z:n, Kanye Westin ja Rihannan Run This Town. David Guetta saanee uransa ensimmäisen USA:n top 40 -hitin, kunhan Sexy Bitch (feat. Akon) pääsee vauhtiin. Nyt sija 56. I'm Yours on ensi viikolla tasoissa LeAnn Rimesin How Do I Liven kanssa ja mennee myös ohi, eli siitä tulee historian pitkäikäisin Hot 100 -hitti. Mutta missä on Twistan On Top, joka on Hesarin Nyt-liitteen mukaan niin mainio kappale, että "Voi olla, että sen tekijä Henri Lanz on tämän lehden ilmestyessä Jenkkien sinkkulistan kärjessä"? Ihailtavaa positiivisuutta, mutta ei voi. Twistan Category F5 -albumin eka single Wetter (Calling You Daddy) on kyllä sijalla 44.


USA:n albumit top 10

1. (1.) Michael Jackson - Number Ones
2. (-) Fabolous - Loso's Way (Soundtrack)
3. (4.) Michael Jackson - The Essential Michael Jackson
4. (3.) Daughtry - Leave This Town
5. (5.) Michael Jackson - Thriller
6. (6.) Maxwell - BLACKsummers'night
7. (7.) Various Artists - NOW 31
8. (9.) The Black Eyed Peas - The E.N.D.
9. (11.) Kings of Leon - Only By the Night
10. (8) Soundtrack - Hannah Montana 3

Kärkikaksikko sai kumpikin kasaan noin sadan tuhannen viikkomyyntipotin. Loso's Way on Fabolousin tähdittämä lyhytelokuva. Soundtrackista tuli hänen ensimmäinen ykkösalbuminsa Top 200 -listalla, mutta tällä Comprehensive Albums -listalla edelle yltää siis Jackson. Alempana piisaa teinipoppareita kuten Ashley Tisdale ja Kristinia Debarge. Only By the Night on yltämässä viimein parrasvaloihin myös Yhdysvalloissa - ansaitusti.


Britannian singlet Top 10

1. (-) Tinchy Stryder featuring Amelle - Never Leave You
2. (1.) The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
3. (3.) Mr Hudson featuring Kanye West - Supernova
4. (2.) JLS - Beat Again
5. (6.) Beyoncé - Sweet Dreams
6. (4.) Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
7. (5.) Cascada - Evacuate the Dancefloor
8. (7.) La Roux - Bulletproof
9. (8.) Lady Gaga - Paparazzi
10. (-) The Ian Carey Project - Get Shaky

Jo Number 1 -sinkullaan ykköseksi yltänyt Tinchy Stryder lataa Never Leave Youlla tulevalle debyyttilevylleen aikamoiset kaupalliset odotukset. Tosin Never leave You toimii lähinnä Sugababesista tutun Amelle Berrabahin esittämän kertosäkeen ansiosta. Eikä sekään ole mitenkään nerokas. Muualla maailmassa jo viime vuonna julkaistu Get Shaky debytoi mukavasti kymmenentenä, mutta nykyisinhän keskinkertainen tanssisinkku on varmempi listahitti kuin upea rocksingle. Get Shaky tosin on melko hyvä kappale ja ajankohtakin on otollinen - lauletaanhan siinä "Baby get shaky after school".


Britannian albumit Top 10

1. (1.) Michael Jackson - The Essential Michael Jackson
2. (2.) Florence + The Machine - Lungs
3. (3.) The Black Eyed Peas - The E.N.D.
4. (4.) Paolo Nutini - Sunny Side Up
5. (12.) Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
6. (6.) Lady Gaga - The Fame
7. (7.) La Roux - La Roux
8. (9.) Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
9. (re) Michael Jackson - Bad
10. (14.) Chicane - The Best of 1996-2009

The Essential Michael Jackson jaksaa edelleen kärjessä, mutta sen myynti pienenee ja takaa tulevat saavuttavat. Beyoncén I Am...Sasha Fierce hyötyy jokaisesta singlejulkaisusta merkittävästi: Halo vei sen tähän asti parhaalle sijalle kolmoseksi ja Sweet Dreams yrittää samaa. Badin re-entryn selityksenä on korkeammat myyntihinnat. Edellistä kaupoissa ollutta erää ei hyväksytty listalle. Myyntiluvuiltaan se olisi sinne todennäköisesti hyvin mahtunutkin. Uutuuksia: Frankmusikin Complete Me (13.) ja The Twangin Jewellery Quarter (20.). Nousijoita: U2:n No Line on the Horizon (30.) ja heidän kokoelmansa U218 Singles (40.).

Ei kommentteja: