lauantai 15. elokuuta 2009

Take That feat. Lulu - Relight My Fire (1993)


Niin sanotut poikabändit ovat vuosien saatossa levyttäneet runsaasti covereita. Parhaiten alalla on kunnostautunut Westlife, jonka viimeisimmistä brittihiteistä melkein jokainen on cover (ja melko kaamea sellainen).

Yksi poikabändicover kannattaa kuitenkin nostaa esille. Vuonna 1993 Gary, Robbie, Mark, Jason ja Howard eli Take That oli suosionsa huipulla. Heidän levynsä Everything Changes on mielestäni paras poikabändi-genren alle sujahtavista pitkäsoitoista. Albumilta irtosi lukuisia hittejä, muun muassa brittilaulajatar Lulun kanssa levytetty Relight My Fire.

Dan Hartmanin kirjoittama ja yhdessä Loleatta Hollowayn kanssa esittämä alkuperäisversio oli tanssihitti Yhdysvalloissa 1970- ja 80-lukujen taitteessa. Se ei noussut kovin suureksi kaupalliseksi menestykseksi, mutta on yhä homoklubien vakiohittejä.

Sittemmin se on saanut rinnalleen Take Thatin version, joka vei Relight My Firen brittiykköseksi ja listoille ympäri Eurooppaa. Mikään suunnaton megahitti se ei kuitenkaan ollut – tosin siitä tuli bändin ensimmäinen hitti Suomen listoilla. Kappale onkin mukana tässä sarjassa lähinnä edustamassa poikabändien värejä.

Take Thatilla on erinomaisia omiakin kappaleita Praysta Back for Goodin kautta comeback-hitti Patienceen. Pari vuotta sitten toteutunut re-union on ollut jättimenestys Britanniassa, mutta muualla meno on sittemmin ollut nihkeämpää.

Ei kommentteja: