tiistai 5. huhtikuuta 2022

Listaklassikko: Gnarls Barkley – Crazy (2006)

 


Cee-Lo Greenin ja Danger Mousen muodostama Gnarls Barkley on jäänyt parin albuminsa jälkeen hieman limboon, eikä jo vuosikausia lupailtua kolmatta levyä ole kuulunut. Ylipäätään heidän suosionsa lähti suoraan huipulta, sillä ensimmäinen sinkku Crazy jyräsi listoilla keväällä 2006.

Crazy oli eräänlaisen siirtymäkauden avainkappaleita. Se muistetaan Britannian singlelistalta ensimmäisenä pelkin digilatausten turvin (eli ilman fyysistä sinkkujulkaisua) kärjessä debytoineena kappaleena. Huhtikuussa 2006 alkanut taival ykkösenä kesti peräti yhdeksän viikkoa. Kappaleesta tuli lopulta vuoden suosituin. Seuraaja Smiley Faces (2006) punnersi myös top teniin kymmenenneksi, mutta muut sinkut jäivät jo huomattavasti alemmille sijoille.

Yhdysvalloissa Crazy ylsi Hot 100 -listan kakkoseksi. Se on jäänyt Gnarls Barkleyn hiteistä ylivoimaisesti parhaiten elämään. Sillä on Spotifyssa 680 miljoonaa kuuntelua. Seuraavaksi suosituimmalla (Going On) vain hieman yli 20 miljoonaa. Videolla on Youtubessa 136 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: