torstai 28. huhtikuuta 2022

Listaklassikko: Desiigner – Panda (2016)

 

Tiedättekös nuoriso, että viraalihittejä oli olemassa myös ennen TikTokia. Ja itse asiassa niitä oli viime vuosikymmenellä erittäin runsaasti. Suurin ja muistetuin on ehkä Psyn Gangnam Style, joka piti jonkin aikaa hallussaan kaikkien aikojen katsotuimman Youtube-videon titteliä ja oli ensimmäinen yli miljardi katselukertaa saanut video.

Hieman enemmän unholaan on jäänyt rap-artisti Desiignerin loppuvuodesta 2015 julkaistu, bemarista kertova esikoissingle Panda, jonka Kanye West nosti suureen suosioon sämpläämällä sitä kappaleelleen Father Stretch My Hands Pt. 2. Jälkimmäisestä ei tullut valtavaa hittiä lopulta, mutta Panda lähti elämään omaa elämäänsä edeten aina Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen keväällä 2016. Se sai pitää ykkössijaa kaksi viikkoa.

Kuten viraalihittien kohdalla usein, yleisö ei ollut oikeastaan kovin kiinnostunut Pandan esittäjästä Desiigneristä. Niinpä Pandan julkaisuhetkellä vain 18-vuotiaan nuoren artistin ura ei lähtenyt suureen liitoon. Hän on saavuttanut sen jälkeen kaksi Hot 100 -hittiä.

Brittilistalla Panda ylsi seitsemänneksi. Sillä on Spotifyssa 1,05 miljardia kuuntelua. Videolla on Youtubessa 493 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: