torstai 7. huhtikuuta 2022

Nuoruuden intoa vierailta mailta

Meksiko on maantieteellisesti hyvin lähellä Yhdysvaltoja, mutta poplistojen näkökulmasta melko kaukainen maa. Sieltä ei aikoinaan tullut Hot 100 -listahittejä edes joka vuosi. Viime vuosina Meksiko on kuitenkin nostanut osakkeitaan, kiitos striimauksen. Jotkut saattavat muistaa viime vuodelta esimerkiksi Gera MX:n ja Christian Nodalin Botella Tras Botellan (#60, 2021).

Tällä viikolla nähdään kuitenkin mielenkiintoinen kappale jopa sijalla 20: meksikolais-amerikkalaisen yhtyeen Yahritza y Su Esencian ihka ensimmäinen single Soy El Único. Kokoonpanon laulaja Yahritza on vasta 15-vuotias ja basisti Jairokin 17-vuotias. Nuorisomusiikkia isolla n:llä siis! Yahritza on Billboardin mukaan nuorin Hot 100 -listalle yltänyt latinoartisti.

Mainittakoon myös, että alempana sijalla 74 debytoi brasilialaistähti Anitta latinalaista maailmaa jo hetken innostaneella espanjankielisellä hitillä Envolver. Anitta esittää musiikkia myös englanniksi ja portugaliksi, kuunnelkaa vaikka Boys Don’t Cry. Hänen Versions of Me -albuminsa ilmestyy ensi viikolla.

Ei kommentteja: