keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Pitkään ja huomaamattomasti

Listamaailma on täynnä pikkuisia knoppeja ja yksi sellainen löytyy Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta. Kantriartisti Eric Church, eli tuttavallisemmin ”Erkki Kirkko”, otti hiljattain nimiinsä mielenkiintoisen ennätyksen. Hänellä on ainoana artistina kolme top 50:n ulkopuolelle jäänyttä kappaletta, jotka ovat keränneet yli kaksikymmentä listaviikkoa. Tuorein tapaus on Heart on Fire, joka on 22. viikollaan sijalla 61. Sen korkein sijoitus on 56:s. Churchin kaksi muuta tähän kategoriaan uppoavaa hittiä ovat Homeboy (#52, 2011) sekä Like a Wrecking Ball (#51, 2015).

20 viikkoa on Hot 100 -listalla vedenjakaja. Jos top 50:n ulkopuolella sinnittelevä kappale kasvattaa pisteitään tai etenee radiosoitossa, se saa jatkaa oleiluaan listalla. Jos sen pisteet ovat laskussa, se pudotetaan kokonaan ulos.

On siis melkoinen sattuma, jos yhdelle artistille sattuu urallaan useampi kuin yksi tämmöinen kappale, joka ei koskaan nouse top 50:een, mutta kerää silti yli 20 listaviikkoa. Huomattavasti yleisempää on top 50:n riman ylittäminen jossain vaiheessa listauraa. Esimerkiksi Doja Catin tämänhetkinen top ten -hitti Woman ylitti sen vasta 26. listaviikollaan viime talvena.

Ei kommentteja: