maanantai 18. huhtikuuta 2022

Hey, hey, listapaluu horroksesta

Pink Floydin merkinnät Britannian singlelistalta ovat niin harvassa, että oikeastaan jokainen ansaitsisi oman postauksensa. Yhtyeen historiasta voidaan määrittää ns. Roger Watersin Pink Floyd ja David Gilmourin Pink Floyd, mutta yhtye ei ole julkaissut musiikkia kovin ahkerasti, saati saanut sitä singlelistalle.

Ukrainan tueksi Gilmour-vetoinen yhtye kuitenkin päätti levyttää uuden kappaleen Hey Hey Rise Up, joka perustuu ukrainalaiseen marssiin reilun sadan vuoden takaa. Sillä esiintyy myös ukrainalaisen Boombox-yhtyeen Andriy Khlyvnyuk.

Kappaleen tuotto menee tietenkin hyväntekeväisyyteen, mutta kovin lihavaa tiliä se ei tee, sillä biisi debytoi Britannian singlelistalla vain sijalla 49 oltuaan vielä aivan ensimmäisissä väliaikatiedoissa viidentenä. Se on silti ensimmäinen Pink Floydin nimellä julkaistu kappale singlelistalla kymmeneen vuoteen ja ensimmäinen uusi sinkku listalla sitten High Hopes/Keep Talkingin (#26, 1994).

Pink Floydin hitittömyydestä listasijoitusten perusteella kertoo sekin, että heillä on vain kaksi top ten -merkintää. Yksi on tietenkin Another Brick in the Wall (Part 2) (#1, 1979), mutta kuka arvaa toisen?

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Oon vastikään joutunut tonkimaan yhtyeen diskografiaa kirjalliseen hankkeeseen, joten tiesin katsomatta että se on See Emily Play.