torstai 3. helmikuuta 2022

Listaklassikko: Right Said Fred – I’m Too Sexy (1992)

Hieman homoerotiikalla leikitellyt Right Said Fred oli tyyppiesimerkki 1990-luvun alun pophitti-ilmiöstä: vähän (tai aika paljon) hassu, mutta Eri-Keeperin lailla tarttuva. I’m Too Sexy olisi kammottavan ärsyttävä kappale, ellei se olisi lopulta kuitenkin niin hyvä.

I’m Too Sexy oli Fairbrassin veljesten Fredin ja Richardin ensimmäinen single heidän ensimmäiseltä albumiltaan Up. Voi siis sanoa, että he iskivät heti kultasuoneen. Kappale vietti ensin kuusi viikkoa Britannian sinkkulistan kakkosena syksyllä 1991 ja nousi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkeen seuraavana talvena eli tasan kolmekymmentä vuotta sitten. Ykkösviikkoja kertyi kolme.

Toisin kuin Yhdysvalloissa, Right Said Fredin ura kotimaassaan toi vielä monta hittiä lisää. He ylsivät kärkeen Upin kolmannella sinkulla Deeply Dippy keväällä 1992. Top ten -hittejä kertyi neljä  ja vielä paluusingle You’re My Mate pääsi 18:nneksi syksyllä 2001.

I’m Too Sexy on selvästi duon suosituin kappale tänäkin päivänä. Sillä on 73 miljoonaa kuuntelu Spotifyssa. Yllättävän vähän, mutta sama ongelma on monella 1990-luvun alun pophitillä. Youtubessa suosituimmalla videolla on 29 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: