torstai 17. helmikuuta 2022

Listaklassikko: Eagles – New Kid in Town (1977)

Eaglesin Hotel California -albumi (1976) muistetaan parista asiasta: siitä, että se oli ensimmäinen Eagles-studioalbumi valtavan suosituksi äityneen Their Greatest Hits 1971–1975 -kokoelman (#1, 1976) jälkeen, sekä tietenkin nimikappaleestaan, joka on yksi ikonisimpia pophittejä.

Kovin usein albumia ei muisteta ensimmäisestä sinkkulohkaisusta New Kid in Town, mutta sekin ylsi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan huipulle helmikuussa 1977 – tosin ainoastaan viikoksi. Sekä hitti- että albumilistalla Eagles joutui kamppailemaan mittavasta suosiostaan huolimatta Barbra Streisandin ja Kris Kristoferssonin A Star Is Born -elokuvan musiikin kanssa. Sinkku sai yhden ykkösviikon, albumi lopulta seitsemän.

New Kid in Town oli Eaglesin kolmas Hot 100 -ykkönen ja kuudes top ten -hitti. Lopulliset saldot ennen levytysuran lopettamista olivat viisi ja kymmenen.

Brittilistalla New Kid in Town ylsi sijalle 20. New Kid in Townilla on Spotifyssa 91 miljoonaa kuuntelua. Kappaleeseen ei taidettu tehdä lainkaan musiikkivideota, joten linkkaan tähän suosituimman audiopätkän, jolla on Youtubessa rapiat 39 miljoonaa pyöritystä.

Ei kommentteja: