keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Parin viime vuoden aikana on nähty selkeitä merkkejä ns. kitaravetoisen (indie-)rockin uudesta noususta. Huomattavimmin nousu näkyy kiintoisasti vanhan musiikin merkittävänä elpymisenä, sillä yhtyeet kuten The Neighbourhood ja Tame Impala ovat saaneet kappaleitaan Spotifyssa jopa yli miljardin striimin maagisen rajan.

Single- ja hittilistoilla vanha musiikki on, osin sääntöjenkin takia, jatkuvaan suosioonsa nähden aliedustettuna. Eräs kiinnostava tapaus voidaan silti poimia Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta. Jo lopettamaan ehtineen The Walters -yhtyeen (kuvassa) I Love You So (2017) napattiin suosioon sosiaalisessa mediassa, minkä ansiosta bändi palasi yhteen ja solmi sopimuksen Warnerin kanssa. I Love You So on nousemassa nyt yli neljä vuotta ilmestymisensä jälkeen Hot 100 -listalla jo top 70:ään ja myös radiosoittoon. Sillä on Spotifyssa pitkälti yli 300 miljoonaa kuuntelua.

Mainitulta The Neighbourhoodilta on puolestaan noussut listoille vuonna 2018 julkaistu kappale Softcore. Se ylsi juuri Britannian singlelistalla sijalle 51 ja Suomessa peräti seitsemänneksi tammikuussa. The Neighbourhood tunnetaan kuitenkin toistaiseksi edelleen parhaiten takavuosien hitistään Sweater Weather (2012), joka pääsi Hot 100 -listalla jopa 14:nneksi.

Ei kommentteja: