torstai 24. helmikuuta 2022

Listaklassikko: Cilla Black – Anyone Who Had a Heart (1964)


Brittilaulaja Cilla Black oli George Martinin kiinnitys Parlophonelle syksyllä 1963, mutta hänelle tarvittiin tietenkin vielä hittejä. Martin innostui Burt Bacharachin ja Hal Davidin Dionne Warwickille kirjoittamasta Anyone Who Had a Heartista ja niinpä myös Black levytti sen.

Versio julkaistiin alkuvuodesta 1964 Blackin toisena varsinaisena singlenä ja ylsi Britannian sinkkulistan huipulle helmikuun lopussa samana vuonna. Ykkösviikkoja kertyi kolme. Warwickin alkuperäinen esitys oli samaan aikaan listalla, mutta huomattavasti alempana. Sen korkeimmaksi sijoitukseksi jäi 42. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta Warwick nappasi kuitenkin kahdeksannen tilan.

Anyone Who Had a Heartista alkoi Blackin menestyksekäs brittilistaura toden teolla. Seuraava single You’re My World pääsi myös kärkeen ja top ten -hittejäkin kertyi kaikkiaan 11.

Black menehtyi kotonaan Espanjassa vuonna 2015. Seurauksena The Very Best of -kokoelma ylsi Britannian albumilistan kärkeen.

Anyone Who Had a Heartia on kuunneltu Spotifysta rapiat kymmenen miljoonaa kertaa. Hänen virallisella Youtube-kanavallaan julkaistua videota on katsottu 5,6 miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: