torstai 6. tammikuuta 2022

Listaklassikko: Carly Simon – You’re So Vain (1973)

 
The Simon Sisters -yhtyeestä soolouralle ja poptähteyteen singahtanut Carly Simon rakensi hittiuraansa pitkäjänteisesti. Voitettuaan vuoden tulokkaan Grammyn vuonna 1972, mikään ei enää pidätellyt. Saman vuoden marraskuussa julkaistu single You’re So Vain eteni aina Yhdysvaltojen Hot 100 -listan huipulle seuraavassa vuodenvaihteessa. Se oli Simonin uran ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) ykkönen ja toinen top ten -hitti.  

You’re So Vain johti Hot 100 -listaa kolme viikkoa. Siitä kehkeytyi erittäin tunnettu popklassikko, josta kirjoitettiin juttuja vielä vuosikymmenten ajan. Mick Jagger laulaa kappaleella taustoja, ja se kertoo ainakin kolmesta miehestä, joista yksi on kuulemma näyttelijä Warren Beatty.

Vuonna 2001 Janet Jackson rakensi kappaleensa Son of a Gun (I Betcha Think Song Is About You) You’re So Vainin ympärille ja Simon kävi laulamassa osia siitä uudelleen.  

Simonin listaura oli melko tasaista suorittamista läpi 1970-luvun. Toinen piikki tuli vuonna 1977, kun Nobody Does It Better ylsi Hot 100 -listan kakkoseksi. Kaikkiaan hänelle on kertynyt viisi top ten -hittiä ja lukuisia muita listakäyntejä.

You’re So Vain on selvästi Simonin suosituin kappale Spotifyssa. Sillä on hulppeat 282 miljoonaa kuuntelua. Simonin virallisella kanavalla julkaistulla videolla on Youtubessa 34 miljoonaa pyöritystä.

2 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Simonillahan oli brittilistalla neljä Top 10 -hittiä viiden vuoden välein: 1972, 1977, 1982 ja 1987. Kun tuo viimeinen tuli, sillä oli tilanteeseen sopiva nimi: Coming Around Again.

Markus kirjoitti...

Oho enpä huomannutkaan noin tasaisia välejä.