maanantai 24. tammikuuta 2022

Maksimalismin kuningas on kuollut (eläköön kuningas)

Michael Lee Aday eli tutummin Meat Loaf menehtyi torstaina ilmeisesti koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin 74-vuotiaana. Hänen uransa poplistoilla on ollut hyvin kaksijakoinen: suosituin albumi on Bat Out of Hell vuodelta 1977, mutta isoin hittisinkku tuli vasta vuonna 1993 megaballadilla I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That), joka ylsi sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listan että Britannian sinkkulistan kärkeen.

Meat Loafin yhteistyö Jim Steinmanin kanssa oli maksimalismin juhlaa, joten oli vain oikein, että hänen kappaleensa saivat pitkät nimet. Lisäksi sulkumerkkien kukoistuksesta ysärillä muistuttaa mainitun ohella toinen jättiballadi, brittilistan kakkoseksi päässyt I’d Lie for You (And That’s the Truth) (1995), mutta toisaalta sulut voi jättää poiskin, kuten Objects in the Rear View Mirror May Appear Closer Than They Are (#26, 1994) havainnollistaa.

Meat Loafin listameriitit ovat todella vaikuttavat, etenkin Britanniassa, missä myös reaktio kuolemaan on ollut suurin. Hänellä on siellä kuusi top ten -sinkkua ja 13 top ten -albumia. Yhdysvalloissa vastaavat numerot ovat yksi ja kaksi.

Bat Out of Hell ei ole vielä koskaan yltänyt Britannian albumilistalla yhdeksättä sijaa korkeammalle, mutta on tällä hetkellä menossa kärkikolmikkoon. Lopullinen sijoitus selviää perjantaina.

Ei kommentteja: