keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Listaklassikko: Basshunter feat. DJ Mental Theo's Bazzheadz – Now You’re Gone (2008)

On listaklassikoita ja sitten on ikonisia sukupolvikokemuksia. Ruotsalaisen Jonas Altbergin eli Basshunterin Boten Anna (2006) muistetaan Suomessakin erittäin hyvin, mutta tullakseen brittihitiksi se ei voinut olla ruotsiksi laulettu. Samalla sanoitus ei käsitellyt enää IRC-bottia vaan tuikitylsää eroa parisuhteesta.

No, hitti on aina hitti, eikä sitä pääse pakoon. Now You’re Gone oli massiivinen menestys Britanniassa. Se nousi sinkkulistan kärkeen viideksi viikoksi tammikuussa 2008 ja eteni lopulta vuoden kahdeksanneksi suosituimmaksi sinkuksi.

Basshunter toisti kaavan myös sinkulla All I Ever Wanted (ruotsiksi DotA, joka on Daddy DJ -remix), joka ylsi myös upeasti kakkoseksi. Näiden hittien avulla Now You're Gone: The Album pääsi tahollaan kärkeen ja myi saman vuoden aikana vielä platinaa.

Mutta kuten monille europopartisteille käy, Basshunterin menestys hiipui aika nopeasti. Brittein saarille asetuttuaan hän saavutti silti kolmen vuoden aikana seitsemän top 40 -hittiä – jopa kappaleilla, joita ei paljon muualla muisteta. Monet niistä pääsivät Britanniassa korkeammalle kuin Ruotsissa.

Now You’re Gonella on Spotifyssa rapiat 80 miljoonaa kuuntelua jaettuna useammalle versiolle ja Youtubessa videolla on 285 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: