maanantai 3. tammikuuta 2022

Joulun viimeinen pihahdus

Vuosi on jo vaihtunut, mutta palataan vielä jouluhitteihin. Tänä jouluna oli havaittavissa, että Mariah Careyn All I Want for Christmas Is Youn (1994) mahtivoima alkaa hieman hiipua. Se ei päässyt esimerkiksi Britanniassa ollenkaan kolmossijaa korkeammalle viikkolistoilla ja Whamin Last Christmas (1984) oli oikeastaan koko ajan edellä. Yhdysvalloissa Brenda Leen Rockin’ Around the Christmas Tree (1958) nousi striimeissä jo rinnalle, mutta on muilla osa-alueilla vielä jäljessä.

Britanniassa LadBaby-projekti jatkoi ”ykköseksi ja ulos” -hyväntekeväisyystehtailuaan ja tuskin sitä lopettaa vielä neljänteen piipahdukseen.

Molemmissa maissa The Ronettesin Sleigh Ride (1963) saavutti korkeimman sijoituksensa. Britanniassa Andy Williamsin It’s the Most Wonderful Time of the Year (1963) ylsi ensimmäistä kertaa kärkikymmenikköön, kuten myös Chris Rean Driving Home for Christmas (1988). Molempien osalta voi todeta, että ”oli jo aikakin”, etenkin Driving Home for Christmas suorastaan ansaitsi tulla top ten -menestykseksi yllettyään tätä ennen kahtena vuonna 11:nneksi.

Uudeksi potentiaaliseksi kestohitiksi voi jollain tasolla povata Ed Sheeranin ja Elton Johnin Merry Christmasia, joka vietti kaksi viikko brittiykkösenä. Sillä on takanaan ennen kaikkea Spotifyn järkähtämätön Sheeran-tuki. Nytkin hänellä on viisi kappaletta isoilla soittolistoilla ainakin Britanniassa.

Ei kommentteja: