keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Puhutaanpa animaatiohiteistä

Kuten on monesti jo käynyt listoilta ilmi, Encanto-elokuvan musiikki menestyy poplistoilla erittäin hyvin. Albumi ylsi viime viikolla Yhdysvaltojen ykköseksi ja We Don’t Talk About Bruno on toista viikkoa sikäläisen Hot 100 -listan kärkiviisikossa. Britanniassa se saattaa kivuta perjantaina jopa kärkeen.

Animaatioelokuvasta peräisin oleva hitti on nykyään harvinaisempi kuin voisi ajatella. Bruno on parhaiten menestynyt Disney-hitti sitten Idina Menzelin esittämän Frozenin klassikon Let It Gon (2013). Se viipyi listoilla kuukausia, vaikka ei yltänytkään huippukorkeuksiin (UK: #11, US: #5).

Yhdysvalloissa Disney-hitti on päässyt Hot 100 -listan kärkeen itse asiassa vain kerran. Aladdin-elokuvassa (1992) soiva A Whole New World ylsi ykköseksi Peabo Brysonin ja Regina Bellen esittämänä. Heitä ei kuitenkaan kuulla itse leffassa, vaan siinä kappaleen esittävät Brad Kane ja Lea Salonga.

Suurin osa Disneyn menestyskappaleista on 1900-luvun puolelta. 2000-luvulta löytyy kuitenkin yksi knoppiykkönen Britanniasta: Gareth Gatesin versio Suspicious Mindsista liitettiin The Long and Winding Road -sinkun toiseksi a-puoleksi vuonna (2002). Se soi elokuvassa Lilo and Stitch.

Ei kommentteja: