keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Listaklassikko: Spice Girls – Say You’ll Be There (1996)


Vuosi 1996 muistetaan monesta asiasta ja niistä vähäpätöisin ei ollut uuden sukupolven girl powerin lähettiläät eli Spice Girls. Viimeistään jouluun 1996 mennessä kaikki tiesivät keitä ovat Mel B, Mel C, Victoria, Emma ja Geri, ja jokaisella oli suosikkinsa. Spice Girls oli aivan nerokas yhtyekonsepti kaikella tapaa. 

Toisena iskusävelmänä kesällä julkaistun Wannaben jälkeen maailma kuuli Say You’ll Be Theren, joka esitteli hieman r&b-henkisempää Spaissari-ilmaisua. Kappale syvensi massahysteriaa 25 vuotta sitten sopivasti viettäen kaksi viikkoa Britannian singlelistan kärjessä loka-marraskuussa 1996. 

Tässäkin blogissa on taidettu useasti mainita Spice Girlsin merkittävä brittihittiputki: heidän kuusi ensimmäistä sinkkuaan ylsi kärkeen, seitsemäs eli Stop (1998) kakkoseksi, ja seuraavat kolme taas keulille. 11 singlestä yhdeksän ykköstä, yksi kakkonen ja yksi 11. sija lienee julkaistujen singlejen määrään verrattuna melko ennätyksellinen keskiarvosaldo. Esimerkiksi The Beatlesille sattui useampikin harha-askel, vaikka toki myös 17 ykköstä.

Say You’ll Be There oli iso hitti myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla päässen kolmanneksi. Sillä on 84 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Pulp Fictionista inspiroituneella videolla on 82 miljoonaa Youtube-katselua.

Ei kommentteja: