torstai 7. lokakuuta 2021

Listaklassikko: Meghan Trainor – All About That Bass (2014)

 

Ensin kantripoplaulunkirjoittajana uraa luonut yhdysvaltalainen Meghan Trainor rynnisti koko maailman tietoisuuteen hyvin nopeasti heti ensimmäisellä isolle levy-yhtiölle Epicille levyttämällään sinkulla All About That Bass. Hänen nousuaan tähdeksi voi pitää melko perinteisenä, mutta aina yhtä kiehtovana tarinana: hyvin moni levy-yhtiö hylkäsi retroisan hittisinkun, koska se kuulosti hieman erilaiselta kuin muu listapop sillä hetkellä.

Epic kuitenkin uskoi Trainoriin ja se kannatti: All About That Bass nousi valtavaksi hitiksi ympäri maailmaa ja sekä Britannian singlelistan että Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi. Brittilistan kärjessä se viihtyi neljä viikkoa syksyllä 2014.

Trainorin suosio oli hetken erittäin suurta. Hän saavutti toisenkin ykkösen duetoimalla Charlie Puthin kanssa kappaleen Marvin Gaye (2015), ja oma seuraajasingle Lips Are Movin’ (2015) ylsi hienosti kakkoseksi. Sen sijaan iso jenkkihitti Like I’m Gonna Lose You ei ole koskaan käynyt brittilistalla surkeaa 99. sijaa korkeammalla. Vuonna 2018 Trainor teki pienen hittipaluun laulamalla Sigalan kappaleella Just Got Paid (#11, 2018).

All About That Bass on striimiajan klassikko. Sillä on Spotifyssa 609 miljoonaa kuuntelua ja videolla on Youtubessa peräti 2,5 miljardia katselua.

Ei kommentteja: