tiistai 26. lokakuuta 2021

Listaklassikko: Gladys Knight and The Pips – Midnight Train to Georgia (1973)

 


Gladys Knight
in nimeä näkee musiikkikeskusteluissa enää hyvin harvoin, vaikka häntä voi pitää yhtenä Motown-ajan suurista r&b-tähdistä. Hän saavutti yhtyeensä The Pipsin kanssa kahdeksan Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top ten -hittiä ja kaikkiaan kymmeniä listasinkkuja lähes 30 vuotta kestäneen Hot 100 -uran aikana.

Ykkösiä kokoonpanolle siunaantui ainoastaan yksi. Midnight Train to Georgia nousi listan kärkeen lokakuun lopussa 1973 pysyen siellä kaksi viikkoa. Biisiä voidaan pitää heidän ns. signature-hittinään, mitä tukee myös Spotify-kuuntelujen määrä: 185 miljoonaa, kun seuraavaksi suosituin Gladys Knight and The Pips -kappale on kerännyt alle 30 miljoonaa.

Midnight Train to Georgia oli alun perin Jim Weatherlyn esittämä ja myös Cissy Houston levytti sen ennen Gladys Knight and The Pipsiä, mutta hänen versionsa ei yltänyt listoille. Brittilistalla Midnight Train to Georgia pääsi kymmenenneksi. Youtubessa ei ole varsinaista musiikkivideota, mutta yhtyeen viralliselle kanavalle ladatulla klipillä on 19 miljoonaa pyöritystä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oletko Markus lomalla vai missä, kun et ole julkaissut USAn ja Britannian top20- listakatsausta.T.Teme

Markus kirjoitti...

Lomalla olin, nyt katsaus julki! Kiitos seuraamisesta!