torstai 11. maaliskuuta 2021

Listaklassikko: Chicane feat. Bryan Adams – Don’t Give Up (2000)



Bryan Adams lillui muutaman vuoden lievässä hittilamassa 1990-luvun lopulla, mutta nousi takaisin aivan Britannian sinkkulistan kärkipaikoille kavereiden avulla: ensin Melanie C:n kanssa levytetty When You’re Gone (#3, 1998) oli vuodenvaihteensa suurimpia hittejä, ja ensimmäinen ykkössija sitten ykkösviikkoennätyksen (16) jumittaneen Everything I Do (I Do It for You) -klassikon (1991) tuli Chicanen kanssa talvella 2000.

 

Brittiläinen trance-akti Chicane nousi kaikkien tietoisuuteen viimeistään brittilistan kuudenneksi yltäneellä klassikollaan Saltwater (1999), mutta vielä pidemmälle popularisointi vaati kuuluisamman lauluäänen kuin Clannadin Moya Brennanin. Don’t Give Upista tuli Chicanen ensimmäinen ykkönen ja myydyin single, mutta top ten -vierailut eivät jääneet siihen: Tom Jonesin laulama Stoned in Love (2006) ylsi seiskaksi, samoin kuin yksi tuoreimmista instrumentaalihiteistä Poppiholla (2009), joka oli versio Sigur Rósin suurimmasta menestyssinkusta Hoppípolla (#24, 2006).

 

Don’t Give Upin myötä Chicanen albumi Behind the Sun ylsi myös top teniin tahollaan ja myi kultaa. Bryan Adamsin albumimyynti on ollut 2000-luvulla sitäkin vahvempaa, mutta hän on onnistunut saamaan enää yhden top ten -hitin sinkkupuolella – leffasingle Here I Am (2002) pääsi viidenneksi.

 

Don’t Give Up on monen muun trance-hitin tavoin jäänyt striimauksissa vähän unholaan. Singleversiolla on ainoastaan 11,1 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Suosituin Youtube-videokaan ei ole yltänyt edes neljään miljoonaan. 

Ei kommentteja: