tiistai 30. maaliskuuta 2021

Listaklassikko: Sean Paul – Temperature (2006)

Dancehallin supertähti, ja kaupallisessa mielessä myös esitaistelija, jamaikalainen Sean Paul on yhä lähes viisikymppisenäkin sen verran verkostunut, että saattaa tupsahdella listoille silloin kuin häntä sinne vähiten odottaisi.

Suurimmista menestysvuosista omillaan on Sean Paulillakin jo kuitenkin aikaa. Hän nousi Yhdysvalloissa esiin vuonna 2002 singlellään Gimme the Light (#7, 2002). Saman Dutty Rock -albumin Get Busy (#1, 2002) lienee yhä hänen tunnetuin biisinsä, mutta toinen ikioma ykkönenkin tuli singlellä Temperature, joka vietti viikon kärjessä keväällä 2006.

Vierailijana Sean Paul sai todella pitkäikäisen ykkösen Beyoncén hitillä Baby Boy (2003), joka johti Hot 100 -listaa peräti yhdeksän viikkoa. Sitten täysin puskista hän päätyi Sian Cheap Thrillsin singleversiolle vuonna 2016 – taas ykkönen! Top ten -hittejä on kertynyt aimo liuta, kaikkiaan kymmenen.

Temperaturella on Spotifyssa merkittävät 360 miljoonaa kuuntelua. Videolla on Youtubessa 290 miljoonaa katselua. Klassikko siis!

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Vähän ennen Cheap Thrillsiä oli Suomessa iso hitti Enrique Iglesiasin Bailando, jonka enkunkielisessä versiossa Sean Paul vieraili. Mutta tuo Temperature meni täällä aivan ohi, olin käytännössä unohtanut sen vaikka näköjään oli European Hot 100:ssakin ykkösenä.