keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Listaklassikko: America – A Horse with No Name (1972)

Ei tietenkään ollut yllättävää, että Britannian kautta uraansa aloittanut folk rock -yhtye America menestyi paremmin Yhdysvalloissa – nimen lisäksi musiikki oli täydellisen amerikkalaista. Bändin ensimmäinen hittisingle A Horse with No Name julkaistiin kuitenkin ensin Euroopassa loppuvuodesta 1971 ja seuraavana keväänä siitä tuli Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkönen. Biisi vietti lopulta kärjessä kolme viikkoa.

A Horse with No Namesta alkoi American menestystarina, joka kesti hittilistoilla yli vuosikymmenen. Viimeinen Hot 100 -hitti oli The Border (#33, 1983). Top ten -hittejä kertyi seitsemän ja ykkösiäkin kaksi – tämän lisäksi Sister Golden Hair (1975). Britanniassa korkein sijoitus on A Horse with No Namen kolmas tila.

America on yhä olemassa, joskaan uutta studioalbumia ei ole kuulunut kuuteen vuoteen. Myös albumilistalla parhaat sijoitukset tulivat 1970-luvulla. 

 

A Horse with No Name on selkeä klassikko. Sillä on Spotifyssa peräti 343 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa suosituin video on kerännyt 2,8 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: