torstai 25. maaliskuuta 2021

Listaklassikko: Brotherhood of Man – Save Your Kisses for Me (1976)


Euroviisukausi lähestyy taas ja tänä vuonna kisat kyetään todennäköisesti jopa järjestämään. Kompleksisesta viisusuhteestaan tunnetun Iso-Britannian singlelistalla viisubiiseillä ei ole kuitenkaan suuremmin juhlittu vuosikausiin – viimeisimmästä top ten -hitistä (Loreenin Euphoria) on jo yhdeksän vuotta.

Kaukana ovat myös ajat, jolloin Yhdistyneiden Kuningaskuntien ehdokas ylsi listakärkeen – niin ei ole käynyt sitten Gina G:n Ooh Aah... Just a Little Bitin (1996). Jopa tuorein sikäläinen voittaja, eli Katrina and the Wavesin Love Shine a Light (1997) joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Brotherhood of Manin viisuvoittaja Save Your Kisses for Me muistetaan Britanniassa erityisen hyvin. Kuudella ykkösviikollaan keväällä 1976 se on pisimpään listaa hallinnut euroviisubiisi. Siitä tuli myös ilmestymisvuotensa myydyin single.

Brotherhood of Man menestyi jonkin aikaa erittäin hyvin saaden kaksi muutakin ykköstä, mutta top 40:n ulkopuolelle jäätiin jo vuonna 1978, eivätkä listasuhdanteet siitä kohentuneet. Top ten -hittejä kertyi kaikkiaan viisi.

Yhdysvalloissa Save Your Kisses for Me ylsi sijalle 27. Striimausten aikakaudella kappaletta ei ole muistettu kovin hyvin, sillä Spotifyssa on vain kuutisen miljoonaa kuuntelua. Youtubeen ladatuilla videoilla on miljoonia katseluja jakautuen eri pätkille, mm. tälle.

Ei kommentteja: