torstai 4. maaliskuuta 2021

Listaklassikko: Bruce Channel – Hey! Baby (1962)

Tässä sarjassa ei ole kovin usein matkattu 1960-luvulle asti, mutta nyt mennään jopa 59 vuoden taakse vuoteen 1962. Silloin Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä keikkui kolmen viikon ajan maaliskuussa rock and roll- ja kantrilaulaja Bruce Channelin ainoa suurempi hitti Hey Baby, josta tämä sukupolvi muistaa varmasti paremmin DJ Ötzin (surullisen)kuuluisan version vuosituhannen vaihteesta.

Channel kirjoitti Hey Babyn jo muutamaa vuotta aiemmin ja siitä tuli hiljalleen pieni myyntimenestys. Lopullinen läpimurto tapahtui Mercury-levy-yhtiön alamerkin Smashin otettua hitin jakeluunsa.

Channel ei saavuttanut urallaan muita top ten -hittejä Hot 100 -listalla, mutta kuitenkin lisäksi neljä pienempää menestyssinkkua. Siksi häntä ei oikein voi pitää yhden hitin ihmeenä, vaikka hänen nimensä monella sellaisella listalla pyöriikin.

Brittilistalla Hey Baby pääsi kakkoseksi (ja DJ Ötzi kärkeen). Sitä on kuunneltu Spotifyssa eri versioina noin 37 miljoonaa kertaa. Youtubessa suosituin video on kerännyt 1,5 miljoonaa pyöritystä, mutta videoita on useita.

Ei kommentteja: