torstai 1. elokuuta 2019

Listaklassikko: Destiny's Child – Bootylicious (2001)

Vuonna 2001 Destiny's Child oli jo löytänyt vakiokokoonpanonsa Survivor-albumia varten. Beyoncé Knowlesin, Kelly Rowlandin ja Michelle Williamsin muodostama ryhmä on listahistorian menestyneimpiä r&b-yhtyeitä.

Survivor-albumilta lohkaistu nimibiisi joutui tyytymään hieman yllättäen Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kakkostilaan Janet Jacksonin uran suurimpiin kuuluvan hitin All for Youn takana. Myöhemmin kesällä seuraava single Bootylicious kuitenkin korjasi vahingon ja vietti ykkösenä kaksi viikkoa.

Bootyliciousissa käytetään tehokkaasti Stevie Nicksin Edge of Seventeen -klassikkoa (1982), joka pääsi aikoinaan listalla 11:nneksi. Nicks myös esiintyy kappaleen videolla. Bootylicious oli jäävä Destiny's Childin neljänneksi ja viimeiseksi ykköseksi Hot 100 -listalla, mutta seuraavalta Destiny Fulfilled -albumilta (2004) lohkaistiin vielä kaksi top ten -menestystä.

Brittilistalla Bootylicious ylsi kakkoseksi – siellä Survivor puolestaan oli ykkönen. Kaikkiaan ryhmällä on Yhdysvalloista 10 top ten -hittiä ja Britanniasta 13.

Tällä hetkellä Bootyliciousilla on Youtubessa 78 miljoonaa pyöritystä ja Spotifyssa 99 miljoonaa kuuntelua.

Ei kommentteja: