maanantai 29. heinäkuuta 2019

17 viikon ennätysratsastus

Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyrusin Old Town Road saavutti tänään uuden ykkösviikkoennätyksen Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla, kun se jaksoi 17. viikon kärjessä. Biisi on molempien artistien ensimmäinen ykkönen ja jo nyt Hot 100 -listahistorian suurin striimaushitti (joskaan striimausten historia ei vielä ole kovin pitkä). Ykkösviikkoennätyksen se nappasi Mariah Careyn ja Boyz II Menin One Sweet Dayltä (1995) sekä Luis Fonsin, Daddy Yankeen ja Justin Bieberin Despacitolta (2017). Myös jälkimmäinen tarvitsi uuden version kappaleesta noustakseen valtavaksi hitiksi. Tämä bongaamani kuva kertoo graafisesti, mitkä kappaleet ovat pitäneet vuorollaan hallussaan ykkösviikkoennätystä.



Old Town Road on merkittävä senkin vuoksi, että se on ensimmäinen avoimesti homoseksuaalin rap-artistin, ja vielä mustaihoisen, ykköshitti. Homouden julkistaminen muutama viikko sitten ei pysäyttänyt biisin menestystä, päinvastoin: sen listapisteet kasvoivat samalla viikolla edellisviikosta.

Seuraavaksi Old Town Roadilla on tavoitteena ykkösviikkojen lisäksi top tenin viikkoennätys, joka on toistaiseksi 33 viikkoa. Black Eyed Peasin ennätys hallita puoli vuotta yhtäjaksoisesti Hot 100 -listaa lienee sentään liian kova pala, sillä Lil Nas X:n toinen single Panini ei näytä yltävän edes top ten -tasolle.

Ei kommentteja: