tiistai 20. elokuuta 2019

”Paha poika”, hyvä ajoitus

Billie Eilishin Bad Guy joutui jonottamaan peräti yhdeksän viikkoa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kakkossijalla Old Town Roadin takana, ennen kuin eilen se onnistui puikahtamaan kärkeen ainakin viikoksi. Kamppailu on erityisen tiukkaa juuri nyt, sillä vaikka kahden mainitun ero oli aivan maalikameratasoa, väliin kiilasi Shawn Mendesin ja Camila Cabellon Señorita, joka on puolestaan vahvin ehdokas ensi viikon ykköseksi.

Bad Guyn nousua edesauttoi uusi videoversio Spotifyssa sekä – tadaa, kuvan kasettisingle! Kaikki lasketaan. Kappaleesta oli jo ennestään olemassa pari eri versiota. Sen listapisteet ovat olleet paljon korkeammatkin, mutta kuten niin monesti on nähty, ajoitus on listamaailmassa kaikkein tärkeintä.

Yhdeksän viikon jonotus kakkossijalla on muuten ennätyksellisen pitkä. On toki kappaleita, jotka ovat viettäneet kakkossijalla kauemmin pääsemättä koskaan kärkeen. Sitä ennätystä (10 viikkoa) pitävät hallussaan Foreignerin Waiting for a Girl Like You (1981–82) sekä Missy Elliottin Work It (2002–03). Jälkimmäinen roikkui koko ajan saman kappaleen eli Eminemin Lose Yourselfin perässä ja pääsi ohi vasta, kun putosi itse alemmas.

Ei kommentteja: