keskiviikko 14. elokuuta 2019

Työkalut menestykseen

Tool on eräs viime vuosikymmenten suosituimpia rock-yhtyeitä Yhdysvalloissa: heidän kaikki viralliset albuminsa ovat myyneet vähintään tuplaplatinaa. Nimenomaan myyneet, sillä ne julkaistiin striimauspalveluihin ja digikauppoihin vasta toissaviikolla, minkä ansiosta levyt palasivat hulppeasti Yhdysvaltojen albumilistalle: varsinaiset levyt tasaisesti sijoille 10–19, minkä lisäksi EP-mittainen Opiate (1992) debytoi sijalla 59. Sekin on sertifioitu platinalevyksi.

Kaikkein hämmästyttävin saavutus taitaa kuitenkin olla uuden Fear Inoculum -singlen näyttäytyminen Hot 100 -listan sijalla 93. Yli 10 minuutin kestonsa ansiosta se on listahistorian pisin kappale. Aiempi ennätys oli David Bowien Blackstarin (#78, 2015) 9 minuuttia 57 sekuntia. Uutuussinkku on Toolin toinen Hot 100 -menestys, Schism (2001) ylsi 67:nneksi.

Toolin uusi albumi Fear Inoculum ilmestyy tämän kuun viimeisenä päivänä ja sen odotetaan debytoivan selkeästi Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä, jolloin siitä tulisi bändin kolmas ykkönen sillä saralla.

Ei kommentteja: