torstai 13. syyskuuta 2018

Sivuamishommia

Kanadalaistähti Draken tuorein jättihitti In My Feelings nappasi tiistaina yhdeksännen viikkonsa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä ja täten Drakelle on nyt kertynyt peräti 28 viikkoa ykkösenä pelkästään tänä vuonna. Se sivuaa Usherin ennätystä vuodelta 2004. Drakelle on riittänyt viikkomäärään vain kolme eri kappaletta, Usher tarvitsi neljä.

Draken suosio on striimauksissa valtavaa: hän on oikeastaan ainoa artisti, joka ylittää genrerajoja tällä hetkellä popin ja rapin välillä oikeasti suuressa mittakaavassa. Aikalaisista esimerkiksi Travis Scott on selkeä rap-suosikki ja Post Malone taas valkoisen popyleisön ja radioasemien lemmikki.

Silti Draken menestys ei rajoitu pelkästään striimaukseen: hänen keväinen hittinsä God’s Plan on myös vuoden toistaiseksi myydyin kappale Yhdysvalloissa.

Vuotta on vielä jäljellä, joten Draken voi kuvitella helposti ohittavan Usherin saavutuksen Hot 100 -listalla – ja se saattaa tapahtua jo In My Feelingsillä, sillä sen kilpailijat ovat poikkeuksellisen heikkoja: kakkosena sinnittelevän Maroon 5:n ja Cardi B:n Girls Like Youn viikkopisteet ovat In My Feelingsin tapaan laskussa, ja kolmantena roikkuu Cardi B:n, J Balvinin ja Bad Bunnyn I Like It, vaikka se on pyörinyt top tenissä jo kuukausitolkulla – ykkösenäkin kesäkuussa. Kanye Westin ja Lil Pumpin uudesta meemihitistä I Love It ei puolestaan ole oikeaa uhkaa, sillä siihen ei kosketa tärkeillä radiokanavilla pitkällä tikullakaan.

Ei kommentteja: