keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Listaklassikko: Peter Andre – Flava (1996)

On artisteja, jotka jäävät parin hitin jälkeen unholaan syyttä, mutta myös artisteja, joiden olisi kaiken järjen mukaan pitänyt jäädä unholaan parin hitin jälkeen. Laskisin australialaisen Peter Andren jälkimmäiseen kastiin, mutta niin vain hän on kerännyt brittilistalla urallaan jo yhdeksän top ten -hittiä, ja top 20 -menestystä jopa tällä vuosikymmenellä.

Ykkösiäkin Andrella on kolme, niistä ensimmäinen tuli loppukesästä 1996, kun Flava debytoi kärjessä. Se seurasi hänen toistaiseksi suurinta – ja myöhemmin vuonna 2004 myös kärkeen yltänyttä – kesähittiään Mysterious Girl. 

Vuosituhannen vaihteessa Andre unohdettiin hetkeksi, mutta hän palasi todella kovaa huipulle I’m a Celebrity, Get Me Out of Here -ohjelman myötä vuonna 2004, minkä jälkeen Mysterious Girl ylsi siis listaykköseksi. Ohjelmassa hän rakastui toiseen kilpailijaan Katie Priceen ja he menivät myöhemmin naimisiin (ja myös erosivat).

Andren viimeisin listamerkintä singlepuolelta on Perfect Night (#48, 2011), mutta hänen cover-levynsä Come Fly with Me (2015) ylsi albumilistalla peräti viidenneksi.

Ei kommentteja: