maanantai 3. syyskuuta 2018

Kamikazen korjausliike

Rapin supertähti Eminem julkaisi täysin yllättäen uuden albuminsa Kamikazen viime perjantaina. Jo ensimmäisistä päivistä lähtien on ollut selvää, että siitä pidetään enemmän kuin hänen edellisestä joulukuussa ilmestyneestä Revival-levystään. Striimauslukemat ovat olleet paljon Revivalia paremmat: esimerkiksi Spotifyssa levyn kappaleita kuunneltiin perjantaina 40,9 miljoonaa kertaa eli peräti 13 miljoonaa enemmän kuin Revivalia ilmestymispäivänään.

Osasyynsä menestykseen voi olla tietenkin yllätys itsessään, mutta ennen kaikkea se, että levyn vastaanottoa ei ehditty ”tuhota” huonoilla sinkuilla. Revivalin ensimmäinen lohkaisu, Beyoncén kanssa tehty Walk on Water on eräs lähihistorian suurimmista flopeista tuon tason artisteilta – se romahti ensimmäisen viikon jälkeen oikeastaan kaikilla listoilla ikuisiksi ajoiksi.

Revival toki ylsi albumilistan kärkeen sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa, ja myös Kamikaze pääsee samaan. Siltä irronnee myös top ten -hitti Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle, sillä The Ringer ja Lucky You ovat kärkikaksikkona sekä Spotifyssa että Apple Musicissa.

Ei kommentteja: