torstai 27. syyskuuta 2018

Listaklassikko: Soulja Boy Tell'em – Crank That (Soulja Boy) (2007)

2007 on jäänyt mieleeni eräänä monipuolisimmista hittivuosista. Tuolloin melkein kaikki oli suosittua – luonnehtisin esimerkiksi Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköset seuraavasti: r&b, pop, pop, rap, pop, r&b, pop/r&b, pop/rock, pop/rock, rap, pop/r&b, rock, pop, pop, rap, rap, r&b, pop/r&b.

Rap-hiteistä yksi oli Soulja Boy Tell'emin Crank That (Soulja Boy), joka johti Hot 100 -listaa ensin kaksi viikkoa syyskuussa 2007 ja vielä viisi lisää loka-marraskuussa Kanye Westin Strongerin jälkeen. Vastaaviin viikkomääriin pystyivät tuona vuonna vain Beyoncén Irreplaceable ja Rihannan Umbrella.

Kovin moni lukija tuskin osaa nimetä montaa Soulja Boyn hittiä, mutta on niitä muutama kertynyt. Crank Thatin jälkeen hän sai vielä neljä top 40 -menestystä. Kuvaavaa kuitenkin on, että hänen Wikipedia-sivunsa Controversy-osio on pidempi kuin major-lafkalle levyttämänsä albumidiskografia.

Britanniassa Crank That (Soulja Boy) ylsi kakkoseksi, mutta siellä hittimäärä on hivenen suppeampi. Kiss Thru the Phone (2008) pääsi top teniin kuitenkin Atlantin molemmin puolin.

Ei kommentteja: