torstai 20. syyskuuta 2018

Listaklassikko: Taio Cruz – Break Your Heart (2009)

Englantilaisen Taio Cruzin nopea nousu ja vielä nopeampi lasku on eräs viime vuosikymmenen vaihteen kiinnostavimpia listailmiöitä. Cruz saavutti jonkin verran menestystä jo esikoisalbumillaan Departure (2008), joka ylsi Britannian albumilistan top 20:een, mutta globaaliksi tähdeksi hän nousi kakkosalbuminsa Rokstarr-sinkuilla Break Your Heart ja Dynamite – vain romahtaakseen täydellisesti listoilta muutaman vuoden kuluttua.

Molemmat mainitut elektropophitit ylsivät brittilistan kärkeen. Break Your Heart johti listaa peräti kolme viikkoa syksyllä 2009 ja oli myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkönen. Siellä Dynamite joutui tyytymään kakkostilaan, mutta oli siis todella valtava menestys. Break Your Heart oli alun perin tarkoitettu Cheryl Colelle, mutta Cruz sai pitää sen itsellään. Jenkkiversiolle otettiin mukaan vielä Ludacris.

Dynamiten jälkeen Cruzin jenkkisuosio tyrehtyi nopeasti, mutta Britanniassa hän saavutti vielä top ten -hitin singlellä Troublemaker (#3, 2012). Kaikkiaan Cruzin kukoistuskausi kesti noin viisi vuotta, tuloksena yhdeksän top ten -brittihittiä, joista kaksi ykköstä. Ei hassummin.

Ei kommentteja: