tiistai 26. marraskuuta 2013

Swing kannattaa


Robbie Williams saavutti 11. Britannian albumilistan ykkösensä tasan 22 vuotta sen jälkeen, kun Take That teki listadebyyttinsä singlellä Promises (#38, 1991). Kuten listakatsauksessa tuli mainittua, 11 ykkösalbumia vie hänet tasoihin Elvis Presleyn kanssa eniten paaluja saavuttaneena sooloartistina. Jos laskemme Williamsin ykkösiin myös ne Take Thatin albumit, joilla hän laulaa, pääsemme 15 ykköseen.

Tuolla laskutavalla toki Paul McCartney on paljon edellä Williamsia, hänellä on The Beatlesin sekä Wingsin kanssa ja soolona yhteensä 22 ykköstä.

Kuutta Williamsin albumeista on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta, mikä on ylittämätön suoritus 1980-luvulta alkaen ja hän on lähes 15 miljoonan saldollaan ylivoimaisesti 2000-luvun eniten levyjä myynyt artisti Britanniassa (ja koko Euroopassa). Maailmanlaajuisesti sen tittelin taitaa viedä Eminem, sillä Williams on yhä perin tuntematon Yhdysvalloissa.

Swings Both Ways -albumia ostettiin viikossa 105 000 kpl. Sen henkistä edeltäjää Swing When You’re Winningiä (#1, 2001) on ostettu kaikkiaan 2,4 miljoonaa kappaletta.

Ei kommentteja: